Some image
  

Internetaankopen van buiten EU een stuk aantrekkelijker

Vanaf 1 december 2008 zijn internetaankopen van buiten de EU een stuk aantrekkelijker. Over goederen tot een waarde van € 150 hoeft u geen invoerrechten meer te betalen.

 

Internetaankopen buiten de EU

Koopt u goederen via internet of bij een postorderbedrijf buiten de Europese Unie en is de waarde van de goederen € 150 of minder (exclusief vervoers- en handelingskosten) dan hoeft u geen invoerrechten te betalen (voorheen lag de grens op € 22). Koopt u goederen met een waarde van € 22 of minder (exclusief vervoers- en handelingskosten) dan hoeft u ook geen omzetbelasting te betalen.

Kopen van particulieren buiten de EU

Koopt u goederen bij een particulier buiten de EU, dan hoeft u geen invoerrechten te betalen als de waarde niet meer is dan € 45.

Let op!

Vanaf 1 december 2008 is eveneens de belastingvrije invoer verhoogd. Reist u Nederland in vanuit een niet-EU-land dan mag u voor een waarde van € 430 gekochte goederen belastingvrij invoeren. Reist u Nederland in vanuit een niet-EU-land over land of met een plezierzeevaart of plezierluchtvaart, dan mag  u voor een  waarde van € 300 gekochte goederen belastingvrij invoeren.