B4B magazine mei 2018 is uit

Vandaag verschijnt ons nieuwe B4B magazine! Het is een mooi exemplaar geworden en we zijn er trots op! We bedanken alle geïnterviewde cliënten en medewerkers. Op de cover staat Kristel Spijkers, eigenaresse van Spijkers Fietsen. Andere artikelen gaan over onder andere Bakkerij van Disseldorp, Brasserie De Groene Vlinder, XPO Screens BV, Millvision BV, SMC Tilburg, De Hoeve Multipower en onze eigen Annemieke vertelt over estate planning. Veel leesplezier!

 

Voorwoord Linda van Hoof

Familiebedrijven maken een groot deel uit van de Nederlandse economie en van ons cliëntenbestand. Op de cover sta ik naast Kristel Spijkers, samen met haar broer Alexander de trotse eigenaren van Spijkers Fietsen. Zij krijgt als derde generatie te maken met andere ontwikkelingen dan haar voorgangers, denk bijvoorbeeld aan de komst van de e-bike en internetverkopen. Mooi om te zien hoe zij met deze uitdaging omgaan.

In deze editie van het B4B magazine vindt u geen overkoepelend thema, toch zijn er een aantal onderwerpen die in meerdere interviews terugkomen: familiebedrijven, innovatie en duurzaamheid. We zijn er weer in geslaagd om mooie bedrijven te portretteren en enthousiaste ondernemers te spreken. Daar doen we het voor!

Waar Spijkers Fietsen in handen is van de derde generatie, is Bakkerij Van Disseldorp toe aan de zesde lichting. Beide families hebben duidelijk hart voor hun zaak en de bedrijven worden geleid door enthousiaste ondernemers. Broers Jan en Nick van Disseldorp namen het concern al op jonge leeftijd over. Dat deden ook Eddy en Jeremy, de nieuwe eigenaren van Brasserie De Groene Vlinder. Het jeugdige enthousiasme combineren zij met hard werken en voldoende frisse ideeën.

Nieuwe ideeën over duurzaamheid krijgen vorm bij het onderzoeksbureau Millvision. Achttien jaar geleden begonnen Leon en Ronald hun bedrijf met het oog op de toekomst. Millvision maakt duurzaamheid zichtbaar door concrete producten te ontwikkelen, zoals het plantpotje. Hiermee bewijzen de ondernemers dat er voldoende mogelijkheden zijn om de wereld groener te maken.

Niet alleen producten kunnen duurzamer geproduceerd worden, ook de zorg beweegt die kant op. SMC Tilburg is daar een mooi voorbeeld van. In dit ‘miniziekenhuis’ komen meerdere disciplines bijeen om betere zorg te kunnen bieden. Ze kijken naar de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en geven daar een eigen draai aan.

Een duurzame wereld, en alle regels die daarbij horen, vormt voor sommige bedrijven een extra uitdaging. Creativiteit en innovatie zijn noodzakelijk om de veranderingen in de markt voor te blijven. De Hoeve Multipower breidt met de overname van de Accu Centrale zijn diensten uit. Een andere innovatieve ondernemer is Dennis van der Breggen, de eigenaar van XPO Screens. Hij vond in bestaande schermen niet de oplossing en besloot zelf nieuwe te ontwikkelen. Een gat in de markt.

In dit magazine vindt u niet alleen interessante interviews met onze cliënten, we delen ook graag kennis over onderwerpen waar u mee te maken kunt krijgen. Zo geven we in deze editie meer informatie over estate planning en de komst van de AVG. We vinden het belangrijk dat u op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen.

Ook dit jaar zullen we daarom weer diverse informatiebijeenkomsten organiseren. We hopen u graag bij één van deze bijeenkomsten te zien.

Veel leesplezier!

Linda van Hoof

Mei 2018