013 463 35 33

info@vanboekel.nl

Ringbaan-West 306

5025 VB Tilburg

G.P. (Bart) Braspenning AA

Met ingang van 1 januari 2016 maakt Bart Braspenning (18-09-1973) deel uit van het maatschap van Van Boekel accountants en adviseurs.

Oorspronkelijk in de accountancy begonnen bij een kleiner lokaal kantoor om zich vervolgens verder te ontwikkelen bij een van de Big Four (EY voorheen Ernst & Young). Al bij dat kleinere kantoor is zijn voorliefde voor dienstverlening in het Midden- en Kleinbedrijf ontstaan.

“Van thuis uit heb ik meegekregen dat je jezelf zo breed mogelijk moet ontplooien en een goede algemene ontwikkeling dient te hebben. Eigenlijk overal wel enigszins iets van of over weten. Als accountant in het MKB is dat ook precies wat er van je gevraagd wordt. Administratieve, fiscale, organisatorische of verslaggevingsvraagstukken, cliënten draaien er hun hand niet voor om.”

Vanwege de voorliefde voor het MKB is hij gedurende zijn 15-jarige loopbaan bij EY ook steeds in dit segment werkzaam geweest. “Zo’n groot kantoor richt zich natuurlijk met name op de grote (beursgenoteerde) ondernemingen en speelt het MKB slechts een zeer bescheiden rol. Toch heb ik er bewust voor gekozen hierin werkzaam te zijn. Het is als motor van de Nederlandse economie met talloze uitlopende bedrijven gewoon een prachtig segment om in te acteren. Bovendien kun je hier ook nog echt iets betekenen voor jouw cliënten en ben je als accountant toch minder dan bij de “grote” ondernemingen een soort van verplichting.”

In de diversiteit van het MKB schuilt hem ook gelijk de uitdaging. “Je weet nooit wat er morgen weer op je afkomt. De cliënten zo goed mogelijk helpen en ondersteunen dat is waar het om draait. Betrokkenheid bij de cliënten, zowel zakelijk als privé, is hierin essentieel. Wat beweegt de ondernemer, wat speelt er, waar ligt hij/zij wakker van. Je kunt nooit een goede accountant zijn als je niet betrokken bent en jezelf voelt bij jouw cliënt. Samen optrekken, successen maar ook nederlagen delen, up’s en down’s. Het hoort er allemaal bij”.

De keuze voor de overstap medio 2015 naar Van Boekel accountants en adviseurs was daarom eigenlijk heel logisch en voor de hand liggend. “Een prachtig lokaal kantoor met enthousiaste collega’s met dezelfde passie en focus. Iedereen bezig met het verlenen van een optimale en passende dienstverlening.