013 463 35 33

info@vanboekel.nl

Ringbaan-West 306

5025 VB Tilburg

Deel dit bericht via e-mail

De Barten doen het goed hier

Waar vennoot Bart via een lokaal kantoor en later bij het Big Four kantoor Ernst & Young (nu EY) werkte, wist andere Bart na zijn studie al meteen dat hij juist niet bij een heel groot kantoor aan de slag wilde. “Ik heb na mijn studie bij een kantoor in Den Bosch gewerkt, waar ik voornamelijk controle-werkzaamheden deed. Ik was heel veel van mijn tijd bezig met jaarrekeningcontroles, op zich prima, maar wat meer gemengd werk had mijn voorkeur. Werken bij een van de Big Four kantoren trok mij niet, het past niet bij mij. Ik kwam heel toevallig een keer Jolanda van Wanrooij van HR ergens tegen en toen heb ik een balletje opgegooid. En ze waren op zoek naar accountants! We voerden gesprekken en voor mijn gevoel zat het meteen goed. Nu ben ik denk ik twintig procent van mijn tijd bezig met controles en de rest met andere zaken. Dat gemengde portfolio ligt me beter, omdat ik meer van toegevoegde waarde kan zijn en mijn kwaliteiten beter tot uiting komen.”

RACEN NAAR DE TOP

Bart Braspenning begrijpt (uiteraard) die keuze. Met zijn ervaring bij EY weet hij hoe de race naar de top geen makkelijke is. Met zijn voorliefde voor dienstverlening aan het MKB, waar hij overigens zijn hele carrière in heeft gewerkt, kan hij bij Van Boekel zijn passie kwijt. “Ik zit heel graag aan de figuurlijke en soms letterlijke keukentafel bij ondernemers. Dan komen er zoveel onderwerpen ter sprake, het is heel breed. Overdracht van het bedrijf binnen de familie, verkoop van bedrijven, testamenten, noem het maar op. Bij de grote kantoren richt men zich vaak op de grote ondernemingen, al dan niet beursgenoteerd. Het MKB speelt een bescheiden rol. Voor mij dus logisch om met Van Boekel te gaan praten, in 2015 ben ik hier begonnen en sinds 2016 maak ik deel uit van de maatschap.”

OVERWERKEN IS NIET ERG

Zowel Bart als Bart genieten van het contact met klanten. En van de kansen die er liggen. Bart Braspenning: “Het is belangrijk om iedereen de kans te geven zich te blijven ontwikkelen. Wij willen mensen hier niet over de kling jagen door de druk heel hoog te leggen. We hebben met z’n allen een klus te klaren en dat doen we samen. Is het druk? Dan werken we allemaal nog een tandje harder. De vennoten net zo goed als iedereen. Overwerken is niet erg, een stapje extra doen ook niet. We steken allemaal de handen uit de mouwen. Daar staat ook tegenover dat we ook een stapje terug doen op z’n tijd en als het kan.” Zoals het accountants betaamt moet de balans vooral goed zijn. Bart Brok beaamt dat: “Ik vind de verhouding werk-privé belangrijk, maar dat wil niet zeggen dat ik niet graag een stap extra zet. Ik wil me graag verder ontwikkelen hier, maar waar het me brengt uiteindelijk? Ik weet het nog niet, daar kan ik echt nog geen uitspraken over doen.”

In verband met Hemelvaart zijn wij donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei gesloten. Wij zijn maandag 13 mei weer volledig bereikbaar.