De kickstart voor jong talent

‘Dit is een mooie tent’

Onder de naam Sapje laat directeur van iTrainee, Ad van Sprang een eigen blondbier produceren. In zijn vrije tijd racet hij in een simulator in de Formule 1 met zijn jongste zoon als belangrijkste tegenstander. “Ik blijf ernaar streven hem een keer te verslaan. Qua werk was het geestelijk gezond houden van onze SAP-trainees het afgelopen jaar mijn grootste uitdaging”.

In 2019 werd Ad benaderd door een investeringsmaatschappij met de vraag of hij iTrainee de volgende fase in wilde loodsen. “Dat is wat ik graag doe; levensvatbare ondernemingen helpen professionaliseren en groeien. Dat doe ik door sales op te tuigen of uit te breiden en processen in te regelen.” Zelf een onderneming starten is niets voor hem. “Nee, ergens op een zolderkamer met niets beginnen, trekt me niet. Ik wil ergens in stappen dat er al is en dan meebouwen.”

Zeshonderd trainees

Bij iTrainee in ‘s-Hertogenbosch leiden ze net-afgestudeerden van universiteiten en hbo’s op tot junior SAP-consultants. “Ze komen van uiteenlopende opleidingen, van bedrijfskundige tot technische studies. Onze basisopleiding duurt ongeveer tien weken. Daarna volgt een specialisatie in bijvoorbeeld logistiek of business intelligence en gaan ze bij een van onze klanten aan de slag. Dat zijn toffe bedrijven waar starters graag werken.” De starters zijn bij iTrainee in dienst. “Na vijftien maanden krijgt 95 tot 96 procent een contract bij de klant.” Ad’s bedrijf is vooral het afgelopen jaar flink gegroeid. “In twaalf jaar heeft iTrainee 600 trainees opgeleid, waarvan 100 in 2020. We geven jong talent een kickstart en daar zijn we trots op.”

Een traineeship opzetten is lastig

Tot onze klanten behoren tech-bedrijven, verzekeraars en banken, maar ook consultancykantoren en accountantskantoren. Want SAP wordt vrijwel overal gebruikt. “Ze kunnen ook intern opleiden, maar in de praktijk komt het daar niet van. Een eigen traineeship opzetten is erg lastig, dat heb ik zelf in vorige functies ook gemerkt.” Elke maand stroomt er een nieuwe groep talenten in.

Handig met de nieuwste tools

Het afgelopen jaar nam Ad twee trainees bij iTrainee in dienst. “Deze talenten op sales en marketinggebied leveren fantastisch werk. Ze houden zich bezig met new business sales en zijn zo handig met de nieuwste tools. Ik leg via LinkedIn nieuwe, relevante connecties zonder zelf uitnodigingen te versturen. Ze gebruiken hiervoor programma’s waarvan ik nog nooit gehoord heb.” En het resultaat mag er wezen. “In coronatijd hebben we acht nieuwe klanten binnengehaald.”

Opgesloten op een kamer

Ook sommige trainees hebben het moeilijk. “Veel van hen wonen alleen, vaak nog in een studentenkamer. Tijdens lockdowns gaven we online onderwijs en zaten ze dus thuis opgesloten. Vooral degenen die klaar zijn met de opleiding, maar nog niet ingezet zijn bij een bedrijf, hebben het zwaar.” iTrainee heeft een systeem met fieldmanagers die de trainees begeleiden. “Officieel zijn twee collega’s fieldmanager, maar inmiddels helpen we allemaal mee. Ze kunnen niet op stap, niet naar de sportschool, dan is het lastig je te vermaken. Met wekelijkse gesprekken, inspiratiesessies, extra opleidingsmodules en online spelletjes proberen we psychische problemen te voorkomen.” Dat lukt niet altijd. “Ik heb een trainee die een week voor hij zou starten bij een klant kampte met paniekaanvallen, echt heel schrijnend om te zien.”

Tips van Ad

Heb je medewerkers op de bank zitten? Let op hun mentale gezondheid, houdt contact met ze, plan een wekelijks gesprek, organiseer quizzen en inspiratiesessies.

Door informatie over bijvoorbeeld doelen en omzet te delen, creëer je betrokkenheid en het past binnen verwachtingsmanagement. Medewerkers vroegen me: “Ad, vallen we door de coronacrisis om?” Ik heb hen de bankrekening laten zien en voorgerekend hoeveel maanden we vooruit zouden kunnen als er niets meer binnen zou komen. Dat gaf rust.

Programmeren met low code

De twee oprichters van iTrainee wilden hun bedrijf door laten groeien, maar daar niet zelf mee aan de slag. “Ze hebben een mooi bedrijf opgebouwd.” Het is nu aan Ad om het uit te bouwen. “We gaan meer landelijk werken, in klanten en onze recruitment, misschien gaan we zelfs naar het buitenland.” Ook een verbreding van het aanbod behoort tot de mogelijkheden. “Daar zijn we al voorzichtig mee begonnen. Doordat SAP continu verandert, krijgen wij ook andere vragen, bijvoorbeeld naar data science en low code. Low code is een bestaande techniek die dicht tegen SAP aanligt. Het voordeel ervan is dat een functioneel beheerder binnen een bedrijf er software mee kan schrijven die samenwerkt met SAP. Wij naderen ons plafond qua aantal SAP’ers dat we jaarlijks weg kunnen zetten, een aanvulling met Low Coders zou een mooie uitbreiding zijn.”

Ze verrassen me aan alle kanten

Ad bracht begin 2020 eerst zijn eigen administratie bij Van Boekel Accountants en Adviseurs onder. Toen dat goed beviel, volgde in de herfst die van iTrainee. In zijn vorige functies had hij niet altijd positieve ervaringen met accountants. “Ik ben betrokken geweest bij meerdere bedrijven. Doordat die groeiden en de administratie en fiscaliteit complexer werden, ben ik een aantal keer van accountant gewisseld.” Ook met iTrainee heeft hij grootse groeiplannen en daar hoort een nieuwe accountant bij. “Ik ken Franks Jacobs van vroeger. Toen ik hem tegenkwam bij de Tilburg Trappers en op zoek was naar een nieuw accountantskantoor, voelde het logisch om hem te vragen.” Al snel kwam Linda van Hoof erbij voor de jaarrekening. “Ze verrassen me aan alle kanten. Ze zijn scherp, proactief en gaan diep op details in, precies wat ik belangrijk vind. Ze hebben bijvoorbeeld bij aanvang van hun werkzaamheden een aantal documenten geanalyseerd en haalden daar bepaalde zaken uit die niemand eerder had ontdekt.”

Dat is goud waard

Een van Ad’s opvallendste eigenschappen is transparantie. “Een directeur bij een van mijn vorige werkgevers vond dat ik medewerkers veel te veel liet delen in de financiële situatie van het bedrijf. Maar het leverde me zo enorm veel op; betrokkenheid en begrip van medewerkers. En dat is goud waard.” Dus deelt hij ook bij iTrainee de hoogte van winst en omzet. “Zo neem ik iedereen mee in mijn ambities en dat zorgt voor energie bij iedereen. Teams maken eigen plannen. Idealiter zou mijn doel zijn dat ik hier over een paar jaar niet meer nodig ben. Anderzijds zijn er op dat moment mogelijk weer andere mogelijkheden met iTrainee te bedenken.”