013 463 35 33

info@vanboekel.nl

Ringbaan-West 306

5025 VB Tilburg

Frank A.M. Jacobs A.A.

Voor Frank Jacobs (14-06-1967) zijn accountants absoluut geen ‘grijze muizen’… “En wij bij Van Boekel zeker niet. We proberen op een niet-reguliere manier te werken. Zonder drempels. Vaak heel informeel, waarbij we de zaken waar het om draait echter niet uit het oog verliezen.”

Voor Frank, partner in de maatschap van Van Boekel accountants en adviseurs sinds 1 januari 2004, bestaat het werk in eerste instantie uit “…alles rondom het samenstellen van de Jaarrekening.” Daarbij ziet hij zichzelf als klankbord voor de ondernemer: “Ik doe er alles aan om bedrijven (in mijn geval vaak midden- en kleinbedrijfklanten in bouw, horeca en automotive) met raad en daad bij te staan. Dat gaat over de cijfers, maar vaak ook over heel andere dingen die spelen in en buiten het ondernemersleven.

Klankbord met oog voor de praktijk

Frank Jacobs benadrukt het belang van ‘de juiste klik’ tussen accountant en ondernemer: “Het is mijn overtuiging, dat je het beste kunt adviseren en begeleiden, als je – gevraagd maar ook ongevraagd – eerlijk je mening mag en kunt geven. Vaak werkt dat het beste in een wat lossere omgeving. Daarom zijn alle partners van Van Boekel ook nauw betrokken bij evenementen in en rond Tilburg en zijn we bijvoorbeeld te vinden langs de lijn bij het voetballen en het ijshockey. Dat zijn de momenten dat je absoluut méér gevoel krijgt bij je klant en wat hem bezighoudt. Daar plukt die klant in de praktijk dan weer de vruchten van.”

In de loop van zijn carrière tot nu toe heeft Frank het vak sterk zien veranderen. Na de mavo en de meao werkte hij twee jaar in diverse sectoren, om daarna over te stappen naar de accountancy. Hij volgde de studie MDA-SPD en de opleiding tot AA-accountant, waarna hij in 2001 in dienst trad van Van Boekel.

“Cijfers zijn in mijn vak natuurlijk altijd de basis”, stelt Frank. “Maar door de digitale ontwikkelingen raakt het systeem straks zó verfijnd, dat je bij wijze van spreken met één druk op de knop de jaarcijfers voorhanden hebt. Voor ons als accountants zal de rol van adviseur dan ook steeds groter worden. En daar voel ik me prima in. Er komt dan namelijk steeds meer nadruk te liggen op sparren over praktische zaken, zoals de aan- of verkoop van een pand, personeelsbeleid en zelfs privé-zaken…

Als accountant worden we steeds meer vertrouwenspersoon voor de ondernemer. Dat brengt grote verantwoordelijkheden met zich mee. Het is voor mij een uitdaging om die perfect uit te voeren: snel, flexibel en direct.”