Haal beslissers van morgen nu in huis

‘De nieuwste inzichten en een frisse academische blik’

Als je het over win-win hebt, heb je het over UniPartners. Als je het over uniek hebt, heb je het over UniPartners. En als je het over enthousiaste bestuurders hebt, heb je het over… je raadt het al: UniPartners. Maar het allerbelangrijkste: als je een frisse academische wind door je bedrijf wilt laten waaien, huur je een consultant van UniPartners in!

Je kunt de topconsultants van morgen vandaag al uitdagingen binnen jouw bedrijf laten oppakken. Universitaire studenten staan namelijk te trappelen om hun up-to-date kennis te delen. Pragmatisch en professioneel. Horen we je denken: is dat een soort stage? Dan haal dat idee maar meteen uit je hoofd. De consultants leveren onderzoeken en adviezen van hoog niveau en doen dat naast hun studie als bijbaan. Projectmanagement? Check! Data-analyses? Natuurlijk! Marktonderzoek, klantonderzoek, concurrentieanalyses? Consider it done! Welk project je ook uitgevoerd wilt hebben, vanuit elke studierichting staan de topconsultants voor je klaar.

vlnr: Colin Bertram, Juul Donders, Roeby Neerincx, Maarten Grubben, Susan Groenewegen, Froukje Huisman, Timo Bertens

Elk jaar nieuw bestuur

De 22-jarige Juul Donders is als PR- en projectmanager één van de zeven bestuursleden van het academische consultancybedrijf veertig uur in de week voor UniPartners aan het werk. Juul: “Na mijn bachelor bedrijfseconomie en minor entrepeneurship, wilde ik praktijkervaring opdoen, voordat ik met een master begon. Net als vele studenten met mij, vind ik het belangrijk om mijn theoretische kennis te ondersteunen met praktijkervaring. Een bestuursjaar bij UniPartners leek me niet alleen nuttig, maar ook heel tof. Plus: het staat goed op mijn cv en ik bouw er een mooi netwerk mee op. Ik ben nu een half jaar bezig en over zes maanden draag ik het stokje weer over. Elk bestuur, waarin vijf fulltimers en twee parttimers, zit er een jaar, wel met overlap natuurlijk om de overdracht goed te borgen. Wij zijn het 24e bestuur in Tilburg. UniPartners heeft een uitgebreid netwerk, er zijn twaalf vestigingen en er lopen jaarlijks 318 consultants rond. De in totaal 90 bestuurders draaien ieder hun eigen rayon. En als bestuurders onderling hebben we veel contact met elkaar. Om kennis te delen, te leren van elkaars best practices, om van elkaar te leren en profiteren zogezegd. Normaal gesproken doen we dat ook met een hapje en borreltje, maar dat viel het afgelopen jaar natuurlijk niet mee. Jammer, maar het is niet anders. Dat heeft ons er niet van weerhouden om toch online verbinding met elkaar te houden en bijvoorbeeld trainingsdagen op een andere manier te organiseren.”

Marketing of toch supply chain?

UniPartners is in Tilburg geen onbekende club. Integendeel! De Raad van Advies bestaat uit 13 Tilburgse ondernemers uit diverse sectoren. Juul: “Het is supertof dat zij ons willen helpen, dingen willen leren, kritisch meekijken. Elk bestuurslid heeft ook twee buddy’s uit het vakgebied, we kunnen hen altijd bellen, mailen, appen met vragen. Ik heb persoonlijk veel geleerd van mijn buddy’s, zeker waar het positionering van een bedrijf betreft. Wat werkt wel? Wat juist niet? Heel tof en leerzaam. Maar deze bestuursfunctie heeft me ook persoonlijk een belangrijk inzicht opgeleverd. Ik dacht dat ik in de marketingrichting verder wilde gaan studeren. Door een supply chain project waar ik een consultant heb begeleid, kwam ik erachter dat mijn hart daar ook echt sneller van ging kloppen. Ik denk dat ik mijn master in die richting ga doen. En dat is voor mij persoonlijk heel waardevol aan dit jaar bij UniPartners, ik maak waarschijnlijk een studiekeuze die me beter past.”

100% juridische bescherming

Corona heeft er niet voor gezorgd dat Tilburgse ondernemers bij de pakken neer zijn gaan zitten. Dat merkte ze ook bij de aanvragen voor consultants. “We dachten aan het begin van ons bestuursjaar dat we minder studenten zouden aantrekken. Maar niets is minder waar. Een beetje tot onze verbazing eerlijk gezegd, er kwamen juist meer aanvragen binnen. Onze RvA hamert op het om tafel gaan zitten met ondernemers, het gesprek aangaan, iets gaan brengen in plaats van halen. Want als je eerst brengt, komt het halen vanzelf. Veel bedrijven vinden het belangrijk om te innoveren en ontwikkelen. Maar vervolgens vinden ze het ook lastig om daar concreet invulling aan te geven. Wij gaan dan in gesprek om de vraag achter de vraag te achterhalen, om vervolgens met concrete stappen te komen. Waar je dan aan kunt denken? Aan een marketingonderzoek bij een groot bouwbedrijf bijvoorbeeld. Waarbij het niet alleen bij een rapport opleveren blijft, maar waarna de medewerkers veel bewuster met social media omgaan. Maar je kunt ook denken aan opstellen van algemene voorwaarden, gebruiksovereenkomsten en concrete actielijsten waar bedrijven mee aan de slag kunnen om zichzelf juridisch gezien te beschermen. Er zijn natuurlijk nog veel meer voorbeelden, omdat we altijd maatwerk leveren. Bedrijven kunnen bij ons aankloppen met alle vraagstukken.”

Profiteer

Hét kenmerk van Van Boekel accountants en adviseurs is de verbondenheid met de omgeving. Klanten worden direct en persoonlijk bijgestaan en Van Boekel weet wat er speelt in de lokale omgeving van de ondernemers. Alles draait om het opbouwen en behouden van goede relaties. Niet alleen in woord, maar ook in daad. Dat is een van de redenen waarom vennoot Linda van Hoof lid is van de Raad van Advies van UniPartners. Juul: ‘Het is zo fijn om ondernemers uit de buurt zo betrokken te hebben bij ons bedrijf. Zij weten wat er speelt, hebben ervaring en willen ons ook echt van goed advies voorzien. Waar ze kunnen, helpen ze met praktische zaken. Toen ik een half jaar geleden begon, voelde ik me zo’n guppie, ik moest echt uit mijn comfortzone stappen. Waar ik me in het begin nog onwetend voelde en geen praktijkervaring had, kan ik nu zeggen dat ik veel makkelijker met een directeur om tafel ga zitten voor een goed inhoudelijk gesprek. Je wordt wat dat betreft in het diepe gegooid, ga het maar gewoon doen. Maar dat is voor mij een prima manier geweest om me professioneel te ontwikkelen. En al die ondernemers hebben me nog meer enthousiast gemaakt voor het ondernemerschap. Ik hoop na mijn studie eerst een leuke baan te vinden, maar ik sluit zeker niet uit dat ik ooit iets voor mezelf begin. Hoe dan ook wil ik de ondernemers in Tilburg een tip geven: profiteer van de frisse academische blik van onze consultants die helemaal up-to-date zijn en op de hoogte van de laatste nieuwe inzichten. Met die consultants haal je nu al de beslissers van morgen in huis. Ondernemen is ook vooruitkijken!’