Huijsstyle bedrijfskleding is specialist in representatieve bedrijfs- en werkkleding

‘Van t-shirt tot herenkostuum’

Horecabedrijven, zorginstellingen, scholen en de transportsector: het klantenbestand van familiebedrijf Huijsstyle Bedrijfskleding is zeer gevarieerd. Van een T-shirt tot herenkostuum en van hardloopkleding tot nette werkschoenen en custom-made kleding, het bedrijf van René Huijsmans en zijn zonen Stijn en Tomas is van alle markten thuis.

René Huijsmans begon in 2001 met Huijsstyle. ‘Hiervoor heb ik elf jaar bij een groot kledingbedrijf in de keuken mee kunnen kijken. Daarna begon het te kriebelen om voor mezelf te beginnen.’ Hij runt de onderneming met zijn twee zonen, Stijn en Tomas. ’We zijn een echt familiebedrijf en dat willen we ook graag zo houden om onze klanten goed te kunnen blijven bedienen.’ Lange levertijden, dat kennen ze niet bij Huijsstyle, juist omdat ze het klein houden.

Vanwege de groei van het bedrijf, is Huijsstyle sinds begin 2020 gehuisvest in een volledig gerenoveerd bedrijfspand aan de Kapitein Rondairestraat. Het pand heeft een fraaie showroom waarvan een groot deel van de veelzijdige collectie te zien is, evenals een grote werkruimte waar kleding kan worden bedrukt en een grote eigen opslagruimte.

Ontzorgen

Als hem naar de sterke punten van zijn bedrijf wordt gevraagd, geeft René Huijsmans een heel duidelijk antwoord: ‘persoonlijke aandacht, snelheid, deskundigheid en service.’ Wanneer hij voor een passessie bij een klant komt, brengt hij een coupeuse mee die zorgt dat iedere medewerker passende kleding krijgt. ‘Gaat een opdrachtgever eenmaal met ons in zee, dan kunnen wij het gehele proces overnemen, zodat het bedrijf zelf daar geen omkijken meer naar heeft.’

Als voorbeeld geeft Huijsmans de kleding die hij jaarlijks levert aan studenten van diverse opleidingen van De Rooi Pannen Tilburg. ‘Voor een school is dat vaak een hoop gedoe. Kleding passen, kleding vermaken, het vinden van geschikte ruimtes, cash betalen, pinnen, leerlingen die ziek zijn op pasdagen en ga zo maar door. Wij hebben daar toen iets op bedacht. Omdat wij Willem II sponsoren, kon ik daar goedkoper een ruimte huren. Daar laten wij nu op vaste dagen de leerlingen naartoe komen. Ik zorg dan dat mijn coupeuses er zijn, zodat de kleding direct op maat kan worden gemaakt. Daarnaast kan er op allerlei mogelijke manieren worden betaald. Bovendien communiceren wij zelf met de leerlingen: ben je er niet op één van de pasdagen, dan is er nog één mogelijkheid een paar dagen later en ben je dan nog niet langs geweest, dan ben je niet welkom tijdens de lessen. Dit communiceren we uiteraard wel in overleg met de school. Het voetbalstadion is voor iedereen makkelijk te bereiken en er is voldoende parkeerruimte, ouders komen dus mee en het belangrijkste: de school wordt op deze manier volledig ontzorgd. Iedereen blij dus.’

Kledingmanagementsysteem

Huijsstyle heeft in het verleden fors geïnvesteerd in automatisering. Inmiddels is automatisering door het succes van het bedrijf een must geworden. ‘Sinds een aantal jaar werken we met een kledingmanagementsysteem, waarbij onze klant precies kan bijhouden hoeveel kleding er door wie is besteld.’ Werknemers kunnen een bepaalde hoeveelheid kleding en schoenen per jaar bestellen. Op die manier wordt er nooit te veel kleding besteld. ‘Het is helemaal afgedicht,’ zegt René. Het systeem heeft als hoofddoel de klanten volledig te ontzorgen. De persoonsgegevens van alle gebruikers zijn volledig beschermd.

Gunfactor

Hoe een relatief klein familiebedrijf als het Tilburgse Huijsstyle een grote klant als GVT Group of Logistics binnenhaalt? Niet alleen met kwaliteit en service, denkt Huijsmans. ’Mensen moeten jou de opdracht ook gunnen. Ik ga op feestjes nooit lopen lobbyen, ik ga niet roepen dat iedereen bij mij klant moet worden en dat wij de allerbeste zijn. Ik wacht juist vaak af. Maar als ik dan in gesprek raak met mensen, dan kom ik wel altijd al mijn afspraken na.’ Dat heeft het bedrijf de afgelopen jaren een breed scala aan tevreden, trouwe klanten opgeleverd, variërend van Claassen Transport en Van Hoften Installatiebedrijf, tot de CZ groep, Lion Stone en diverse gemeenten in heel Nederland.

Van Boekel accountants en adviseurs

De relatie met Van Boekel Accountants is enkele jaren geleden tot stand gekomen. ‘Wij willen ook met onze administratie ontzorgd worden en mede gebruik kunnen maken van het deskundige advies van een goed accountantskantoor. Bovendien kende ik Frank Jacobs al langer, via de Tilburg Trappers. Dat speelde ook mee in de keuze om met Van Boekel Accountants een samenwerking aan te gaan,’ zegt René. ‘Over die samenwerking zijn wij meer dan tevreden.’