Van Girl Cave tot trouwkostuum

Latenzo

Al voor je een stap binnenzet, voel je je welkom. Vanaf de ruime parkeerplaats waar je nog ouderwets gratis kunt parkeren, loop je langs een prachtige etalage naar de deur. Eenmaal binnen gaat je fashionhart open. In een heerlijke rustige, uitnodigende sfeer wil je meteen gaan ronddwalen, kijken, voelen, passen. De koffie met verse cake staat voor je klaar, net als de ervaren professionals die je graag helpen een passende outfit te vinden. Bij Latenzo in Udenhout weet je gewoon dat je in goede handen bent!

Jakomien van Zetten straalt dezelfde rust en gastvrijheid uit als haar kledingzaak. Haar vriendelijke ogen nodigen uit tot contact, haar professionele blik ziet meteen welke kleding mooi zou kunnen staan. Deze dame is niet alleen een vakvrouw, ze is ook een echte ondernemer. Creatief, gepassioneerd, positief kritisch, vol visie en niet bang om keuzes te maken. Samen met haar team van 30 collega’s werkt ze zeven dagen in de week om alle klanten tevreden de deur uit te laten lopen. Jakomien: “Natuurlijk heb ik ook weleens een vrije dag, maar eerlijk is eerlijk, ik ben elke dag met de zaak bezig. Het is druk, sinds een jaar sta ik alleen aan het roer, maar het is ook zo ontzettend leuk!”

Meiden en moeders in de Cave

Net als vele andere ondernemers heeft Jakomien een moeilijke corona-periode achter de rug. Of ze bij de pakken neer is gaan zitten toen de winkel gedwongen gesloten moest blijven? Maar natuurlijk niet! “Eerst hadden we in Udenhout onze outlet, deze zat in de basement. Die hebben we tijdens de coronasluiting omgetoverd tot een ware Girl Cave. Een afdeling vol beleving waar je je in een compleet andere wereld waant. Waar hippe moeders en dochters naar hartenlust kunnen shoppen. We verkopen trendy kleding, sieraden en accessoires voor vriendelijke prijzen. Je vindt er ook hebbedingetjes zoals producten van The Gift Label, een merk wat heerlijke zepen, geurkaarsen en cadeautjes verkoopt. Onze outlet zit nu in Goirle, daar verkopen we kleding van voorgaande seizoenen.”

Partners én klanten

Van kleding inkopen tot klanten adviseren en events organiseren: Jakomien is van alle markten thuis. ”Omdat ik sinds vorig jaar alleen onderneem, vind ik het belangrijk om overal van op de hoogte te zijn en als het nodig is overal zelf in te kunnen springen. Dat geeft rust. Maar ik heb ook geweldige collega’s! Yvonne Dekkers bemant het kantoor, zij doet alles van administratie tot personeelszaken. Yvonne is mijn rechterhand en een zeer waardevolle schakel in de onderneming. Voorheen zat Latenzo bij een ander accountantskantoor, maar ik had een beter gevoel bij Van Boekel accountants en adviseurs. Het eerste gesprek met Paul Mouwen verliep prima en gaf vertrouwen. Margriet op ’t Hoog is onze contactpersoon, Yvonne vindt het voor de salarisadministratie ook heel fijn samenwerken. Ook leuk dat er een aantal partners van Van Boekel al klant bij ons waren voor we zaken met elkaar deden.”

Keuzes

Ondernemen is ook uitproberen, testen, keuzes maken en focus aanbrengen. Waar consumenten steeds meer online kleding bestellen, bleek juist dat de klanten van Latenzo de voorkeur geven aan fysiek shoppen. “We hebben een webshop gehad, maar we hebben er ook bewust voor gekozen om ermee te stoppen. Onze klanten komen graag naar de winkel, ze willen een kledingstuk echt in de winkel passen en stellen onze adviezen op prijs. En als een broek ingekort moet worden, kunnen ze daarop wachten. Boven onze winkel zit het naaiatelier. Een lekker kopje koffie verder, kun je je nieuwe broek met de goede lengte meteen meenemen. En je kunt ook gebruik maken van onze personal shoppers. Die kun je via de website boeken. Dan ben je verzekerd van 1 of 2 uur volledige tijd voor jou alleen. Bij het boeken betaal je vijftien euro, maar als je iets koopt, brengen we dat weer in mindering. Er zijn heel veel mannen die er gebruik van maken. Ze komen binnen en lopen na een uur met heel goed bij hen passende kledingstukken weer naar buiten. In één keer klaar dus. Maar er zijn ook vriendinnen die zichzelf hierop trakteren. En je moet weten dat we niet hele dure kleding verkopen, het is echt middensegment, hele mooie merken tegen een goede prijs. De service geven we er gewoon graag bij!”

Het is herkenbaar voor heel veel ondernemers: het personeelstekort. Toch lopen er nog veel getalenteerde mensen rond die op zoek zijn naar een leuke baan. Latenzo heeft ruimte voor jonge fashionista’s die de Girl Cave gaan runnen. En voor alle andere modeprofessionals die gewoon graag goede adviezen geven en er alles aan doen om hun klanten met een glimlach op het gezicht uit te zwaaien. Dus als je iemand kent: wijs ze eens op dit mooie bedrijf!

Kostuums en zakelijke kleding

Als je bij Latenzo naar boven gaat, kom je bij de kostuums uit. Zakelijke outfits in diverse prijsranges. Vanaf €250,00 schaf je al een pantalon en jasje aan zodat je professioneel voor de dag kunt komen. Heren opgelet: dit najaar zijn de wat lossere oversized pakken de standaard en hou in het achterhoofd dat groen het nieuwe zwart is. En als je toevallig trouwplannen hebt, kun je ook bij Latenzo terecht voor trouwkostuums. Dat mag iets frivoler en uitbundiger zijn qua kleur, bordeauxrood voor een najaarstrouwfeest bijvoorbeeld. Dames kunnen bij Latenzo ook terecht voor mooie zakelijke kleding. Jakomien: “Voor trouwjurken niet overigens, dat is weer een vak apart. Een tip voor de zakenvrouwen: wij mogen over het algemeen iets kleurrijker voor de dag komen dan de mannen. Pastelkleuren als roze en lichtblauw zijn trendy, net als paars. Wij kijken graag mee naar welke kleur bij jou past. En we zijn heel eerlijk in ons advies. Ik verkoop liever een kledingstuk minder, dan dat iemand naar buiten loopt met iets wat niet mooi staat.”

Net begonnen

Op de vraag of Jakomien weleens denkt aan stoppen met werken, moet ze meteen lachen: “Stoppen?? Ik ben net begonnen! Nee hoor, ik ga nog wel even door. En wie weet hoe het gaat lopen, ik heb twee prachtige dochters die allebei studeren. Eén werkt in het weekend in de zaak en vindt dat echt heel leuk. Ze heeft er talent voor, maar of ze het ooit over wil nemen? Geen idee, ik denk dat ik dat wel leuk zou vinden, maar het is absoluut geen must.”