013 463 35 33

info@vanboekel.nl

Ringbaan-West 306

5025 VB Tilburg

Drs. Linda T.M. van Hoof – van der Schoot RA

Op het moment dat Linda van Hoof-van der Schoot (07-04-1970) in 2002 in dienst trad bij Van Boekel accountants en adviseurs, sloot zij een afwisselende periode van studie en (inter)nationale accountantspraktijk af. “Ik werkte op dat moment bij Price Waterhouse in Rotterdam, waar ik met name grote ondernemingen in portefeuille had, vooral in de olie- en gasindustrie. Na een jaar Universiteit van Antwerpen, een half jaar Amerika en vervolgens de Universiteit van Tilburg, kwam ik in 1996 bij Price Waterhouse in dienst. Ik heb er gewerkt tot 2002 en in de tussentijd (1999) mijn postdoctoraal accountancy behaald. In 2002 ging ik ‘terug naar Tilburg’. Naar Van Boekel. Sinds 1 januari 2004 ben ik partner in de maatschap.”

Hart voor het MKB

Linda van Hoof ziet zich het liefst naast de ondernemer staan: “Bij Van Boekel kreeg ik de mogelijkheid om te switchen van de grote, (inter)nationale praktijk naar MKB. Daar lag ook mijn hart. Tot dan toe waren mijn werkzaamheden erg gefocust en specifiek. Bij Van Boekel kan ik me nu, zowel wat betreft klanten als werkzaamheden, veel breder en veel persoonlijker inzetten in mijn vak.”

Opvallend aspect aan de keuze voor Van Boekel is voor Linda vooral het heel ‘eigene’ van de relatie tussen accountant en klant: “Zakelijk en privé lopen nog weleens door elkaar. Je zit erg dicht op de ondernemer. Onze klanten moeten en willen regelmatig beslissingen nemen om succesvol te kunnen opereren. Ze komen dan bij ons met de vraag of ze wel de juiste richting op gaan. Zijn ze goed bezig? Hebben ze, bijvoorbeeld, de juiste structuur?

Omdat wij de cijfers en de markt – maar vooral ook de ondernemer als persoon – kennen, kunnen we de juiste sparringpartner zijn en de ondernemer adviseren in wat hij moet doen.”

Even heeft Linda van Hoof moeten wennen aan haar overstap van ‘groot (inter)nationaal naar MKB’: “Je werkt immers met heel andere cijfers. Er staan nogal wat meer nullen voor de komma. Voor kleinere ondernemers telt het allemaal net wat nauwkeuriger. Hier is de ondernemer/directeur namelijk vaak ook de eigenaar van de onderneming. De beslissingen die genomen worden zijn daardoor niet alleen zakelijk, maar vaak ook direct persoonlijk.”

De combinatie van werkzaamheden bij de middelgrote ondernemingen – zowel accountancy/administratief, advies, fiscaal en controlewerkzaamheden – zorgt ervoor dat het werk voor Linda van Hoof steeds weer een uitdaging is: “Het is elke dag anders. En dat vind ik heel prettig werken. Het persoonlijke en direct betrokkene is volgens mij ook hèt kenmerk van Van Boekel: we zijn verbonden met alles wat in de lokale omgeving van de ondernemers speelt en dat biedt ons de mogelijkheid om klanten heel direct en persoonlijk bij te staan.”

In verband met Hemelvaart zijn wij donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei gesloten. Wij zijn maandag 13 mei weer volledig bereikbaar.