Liquiditeitsruimte als gevolg van Coronavirus gerelateerde problemen

Eerder deze week is al duidelijk geworden dat voor belastingschulden uitstel van betaling kan worden aangevraagd om liquiditeitsruimte te creëren. De Nederlandse banken hebben vandaag te kennen gegeven dat kleinere Nederlandse ondernemingen met een financiering tot 2,5 miljoen euro een half jaar uitstel krijgen van de aflossing op hun leningen. Dat zijn ABN AMRO, ING, Rabobank, de Volksbank en Triodos Bank overeengekomen. De banken zijn nog in gesprek over maatregelen voor grotere bedrijven, met een financiering van boven de 2,5 miljoen euro.

Ook kan een beroep worden gedaan op de verruimde borgstelling midden- en kleinbedrijf (BMKB)-regeling. Deze regeling kan benut worden voor bijvoorbeeld een overbruggingskrediet of om een rekening courant-krediet, oftewel het bedrag dat men ‘rood mag staan’, te verhogen. De modellen en aanvraagprocedure zijn inmiddels bekend.

Van Boekel accountants en adviseurs ondersteunt u bij alle bovenstaande maatregelen. Indien u dit wenst of hierover meer informatie wenst, neem dan contact op met uw relatiebeheerder en/of het management team van Van Boekel accountants en adviseurs.