NOW aanvraagperiode 8

Vanaf maandag 14 februari jl. kan er een aanvraag worden gedaan voor de achtste periode van de NOW-maatregel voor een tegemoetkoming in de loonkosten en wel voor de maanden januari tot en met maart 2022. Aanvragen blijft mogelijk tot en met woensdag 13 april.

De achtste regeling staat open voor werkgevers met een minimaal omzetverlies van 20%. De voorwaarden zijn grotendeels gelijk aan die van de zevende periode NOW. Het vergoedingspercentage blijft 85% en het maximaal op te geven percentage omzetverlies blijft begrensd op 90%. Er is een kleine wijzigiging in de berekening van de forfaitaire opslag, de opslag voor werkgeverskosten. Net als in de zevende periode NOW komen ook nu starters weer in aanmerking voor NOW. Voorwaarde is dat het bedrijf uiterlijk 1 oktober 2021 is gestart.

UWV betaalt in eerste instantie zoals altijd een voorschot van 80% van de berekende tegemoetkoming. Het voorschot wordt betaald in drie termijnen.

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande regeling of andere maatregelen als gevolg van het coronavirus nog vragen hebben, neem dan contact op met ons coronateam (corona@vanboekel.nl), uw relatiebeheerder en/of het managementteam van Van Boekel accountants en adviseurs.