013 463 35 33

info@vanboekel.nl

Ringbaan-West 306

5025 VB Tilburg

Drs. Paul P.J. Mouwen RA

Paul Mouwen (22-01-1973) is sinds juli 2011 partner in de maatschap van Van Boekel accountants en adviseurs. Als Registeraccountant is hij onder meer verantwoordelijk voor het uitvoeren van controleopdrachten bij bedrijven. Nog meer, ligt zijn hart bij transactie-gerelateerde dienstverlening en advies op het gebied van herfinancieringen, overnames en fusies. In de visie van Paul is het namelijk niet de ‘historie’, die de jaarrekening schetst, welke voorop staat in het werk van de accountant: “Uiteraard zijn die cijfers een ‘must’, maar je bent er als accountant in mijn ogen veel meer voor om samen met de ondernemer te sturen. Als business-partner kijken we met de klant waar hij het beste naartoe kan gaan. En voor mij – voor Van Boekel – gaat dat partnership heel ver.”

Generalist met solide basis

Paul Mouwen is duidelijk in zijn visie op de dagelijkse praktijk: “In een goed accountantskantoor zijn de partners stuk voor stuk generalisten. Je moet van alle markten thuis zijn, zodat je voor je klanten de zaken altijd in verschillende perspectieven kunt plaatsen – en uiteindelijk de beste service kunt verlenen.”

Dat vraagt om een persoonlijke ‘drive’ en een sterke basis. Voor Paul is deze, na het voltooien van het VWO aan het Cobbenhagencollege te Tilburg, gelegd tijdens zijn studie tot Registeraccountant aan NIVRA-Nyenrode. Drie jaar bij Deloitte en 15 jaar bij diverse kantoren en disciplines van KPMG hebben gezorgd voor een ruime ervaring binnen een breed werkveld: “Ik heb altijd ‘leuke dingen’ mogen doen bij mijn vorige werkgevers.”

Vanaf 2010 werkt Paul bij Van Boekel accountants en adviseurs. De samenstel- en controlepraktijk en het adviseren en begeleiden van herfinancieringstrajecten, overnames en fusies, vormen zijn aandachtsgebieden. Daarin is hij, zoals hij het zelf zegt: “Sparring-/Business-partner op allerlei gebied. We staan naast, achter en voor de klant.”

Hierin gaat Paul ver: “Ik slaap tussen 01.00 en 07.15 uur. Daarbuiten mogen klanten mij altijd bellen. Natuurlijk vraagt dat veel energie. Maar die vind ik voldoende bij Van Boekel en thuis. Het zorgt ervoor dat ik kan blijven buffelen. Dat en de resultaten die het oplevert voor de klanten – bijvoorbeeld als ik hen goed door een overnameproces heb geloodst – geeft vervolgens weer heel veel nieuwe energie.”

In verband met Hemelvaart zijn wij donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei gesloten. Wij zijn maandag 13 mei weer volledig bereikbaar.