Referenties

Harriet van der Vleuten

Uitvaartbegeleiding Harriet van der Vleuten

Van Boekel accountants en adviseurs controleert de jaarrekening die ik zelf maak en zorgt dat ik op zo gunstig mogelijke wijze aangifte kan doen. Ik ben blij met de flexibiliteit die ze me zo bieden, want het bijhouden van veranderende aftrekposten en andere regels is voor mij alleen echt niet te doen. Daarnaast klop ik graag aan voor advies. Bijvoorbeeld over hoe ik mijn bedrijf gezond kan houden en over zaken die effect hebben op de bedrijfsstructuur zoals het aannemen van mensen. Ze checken dan de arbeidscontracten die ik met medewerkers sluit.

Lees het hele interview in ons B4B magazine.

Charlotte Vahlkamp en Alex van de Brug

Déli Café Francais Amersfoort

Het klinkt misschien overdreven, maar de mensen bij Van Boekel accountants en adviseurs voelen bijna als familie. Ze zijn heel betrokken en denken echt mee. Ze zeggen het als we zelf iets kunnen uitvoeren, zodat wij kosten kunnen besparen en ze zitten ons achter de broek als het nodig is. De betrokkenheid is enorm. Van een WhatsAppje met ‘hoe gaat het?’ tot een presentje bij de opening. En het is fijn dat ze onze zaak al zo goed kennen, wij hebben dus geen enkele reden om op zoek te gaan naar een andere accountant.

Lees het hele interview in ons B4B magazine.

Sander Overweg

Softy's

Sander besteedt de boekhouding en personeelsadministratie uit aan Van Boekel accountants en adviseurs en wint er advies in. ‘Tot het moment dat ik ondernemer werd, had ik nooit nagedacht over accountants. Dus ben ik op de koffie gegaan bij verschillende kantoren. Van een zzp’er tot en met een middelgroot kantoor.’ Joris Verhoof kende hij van gezicht. ‘Hij spreekt mijn taal, dat werkt prettig. Dit geldt ook voor Roy Kwantes en Carmen Gangelhof met wie ik ook veel contact heb en die voor ons de personeelszaken doet.’ Hij vindt het belangrijk dat een adviseur zijn mening durft te geven. ‘Een gesprek met Joris loopt altijd uit op sparren, Joris ziet kansen en stelt kritische vragen, dat heb ik nodig.’ Ze spreken elkaar gemiddeld eens per week. ‘Dat zijn echt niet altijd lange en geplande gesprekken, even een paar minuten bellen is vaak voldoende. Daarvoor hoeven we niet bij elkaar te zitten op kantoor. Dat is echt Tilburgs, gewoon even kort met elkaar praten als ik een vraag heb.

Lees het hele interview in ons B4B magazine.

Rob de Kok

Van Gerwen Installaties

Van Boekel accountants en adviseurs is sinds begin jaren negentig bij Van Gerwen betrokken. Rob zou zijn vader opvolgen en zocht daarvoor een accountant met een no-nonsens mentaliteit. “Franck van Boekel kenden we van naam en het sprak ons aan dat hij net zoals wij in Tilburg zat.” Franck scoorde punten met een fiscaal aantrekkelijke extra pensioenvoorziening voor De Kok-senior. Franck droeg de portefeuille Van Gerwen bij zijn afscheid over aan Frank Jacobs. “Ze doen ook de salarisadministratie voor ons.” Hun aanspreekpunt voor aangiftes en jaarrekeningen is Coen Verharen. “Het is een genot om met hem te werken, hij is snel en heeft aandacht voor de persoon. Hij is prettig in de omgang. We praten ook over andere dingen dan werk. Dat vind ik belangrijk en prettig.” Als hij de samenwerking met Van Boekel accountants en adviseurs in één woord moet vangen, dan is het: pragmatisch.
Van Boekel accountants en adviseurs leverde ook een belangrijke bijdrage op dat andere cruciale moment in Rob’s ondernemerschap; de fusie met Fematech, het bedrijf van Maarten en Ferry. “Joris Verhoof heeft ervoor gezorgd dat we de belangrijke zaken goed vastgelegd hebben.” Maarten: “We vinden het belangrijk om het voor elkaar netjes voor elkaar te hebben.” Ze hebben het als prettig ervaren dat ze de ruimte kregen om een deel van het werk dat nodig was voor de fusie zelf te doen. Zoals de inventarisatie van de materialen. Paul Mouwen begeleidt nu de laatste fase; de overdracht van Rob aan zijn compagnons. “Dit is een vrij complex proces waarin ik in delen mijn aandelen overdraag. Op aanraden van Joris hebben we hier bij de fusie al afspraken over vastgelegd. We zijn nu bezig met de waarderingen. Mochten we daar niet uitkomen, dan kunnen we bij Van Boekel terecht voor mediation.”

Lees het hele interview in ons B4B magazine.

Sylvia Spierings

Zintri Huishoudelijke Ondersteuning

Menno heeft vroeger voor Van Boekel accountants en adviseurs gewerkt, de banden met Van Boekel en zijn voormalige collega’s zijn nog steeds heel goed, we hebben het volste vertrouwen in het kantoor. We besteden werk aan hen uit en die samenwerking is heel prettig. Ook is Van Boekel net als wij graag lokaal aanwezig, daar vinden we elkaar in.

Lees het hele interview in ons B4B magazine.

Ad van Sprang

iTrainee

Ad bracht in 2020 eerst zijn eigen administratie bij Van Boekel accountants en adviseurs onder. Toen dat goed beviel, volgde in de herfst die van iTrainee. In zijn vorige functies had hij niet altijd positieve ervaringen met accountants. “Ik ben betrokken geweest bij meerdere bedrijven. Doordat die groeiden en de administratie en fiscaliteit complexer werden, ben ik een aantal keer van accountant gewisseld.” Ook met iTrainee heeft hij grootse groeiplannen en daar hoort een nieuwe accountant bij. “Ik ken Frank Jacobs van vroeger. Toen ik hem tegenkwam bij de Tilburg Trappers en op zoek was naar een nieuw accountantskantoor, voelde het logisch om hem te vragen.” Al snel kwam Linda van Hoof erbij voor de jaarrekening. “Ze verrassen me aan alle kanten. Ze zijn scherp, proactief en gaan diep op details in, precies wat ik belangrijk vind. Ze hebben bijvoorbeeld bij aanvang van hun werkzaamheden een aantal documenten geanalyseerd en haalden daar bepaalde zaken uit die niemand eerder had ontdekt.”

Lees het hele interview in ons B4B magazine.

Sergei Martens

SMART4Solutions

Sergei kwam met zijn business bij Van Boekel accountants en adviseurs terecht nadat het kantoor waarbij hij zat, werd overgenomen. “Ze hebben een fijne cliënt aan mij; ik heb nooit financiële problemen.” De boekhouding doet hij zelf, accountant Paul Mouwen is er om deze grondig te controleren. “Ik hoef niet bij de goedkoopste te zitten, maar wil zeker weten dat als de Belastingdienst me controleert, alles in orde is.” Daarnaast vindt hij het belangrijk dat hij ‘zijn’ accountant kan bellen en met hem kan sparren. “Paul heeft me onder andere fantastisch geholpen met het inrichten van onze HR. Omdat ik eigenaar ben van een klein bedrijf, is mij takenpakket breed. Ik moet me ook bezighouden met functioneringsgesprekken en wetgeving. Als ik over dit soort zaken advies nodig heb, start mijn zoektocht bij de accountant. Vaak heeft Van Boekel accountants en adviseurs de aanvullende expertise die ik zoek in huis. Ook de hulp die ik kreeg toe in Smart4Solutions startte, was heel goed. Dit is zoveel belangrijker dan een goede jaarrekening.”

Lees het hele interview in ons B4B magazine.

Hannes de Jong

Heskon

Mede door de groei van Heskon koos Hannes begin 2020 een nieuw accountantskantoor. “Aanvankelijk waren we een klein bedrijfje, met een bijpassende boekhouding. Eerlijk gezegd deed ik heel veel gewoon zelf. Maar nu we zo snel groeien en door willen blijven groeien, moet ook het financiële inzicht beter. Wat ooit gewoon ‘inkoop’ heette, valt nu uiteen in verschillende grootboeknummers. Ik heb enkele regionale kantoren aangeschreven en van Van Boekel accountants en adviseurs kreeg ik het snelst en meest inhoudelijke antwoord. Met vennoot Bart Braspenning klikte het goed en dus zijn we met elkaar in zee gegaan.’
Met terugwerkende kracht hebben de mensen van Van Boekel de administratie van voorgaande jaren bekeken en strak gezet, zodat zij helemaal klaar is voor de toekomst. “Dat Van Boekel een Tilburgs bedrijf is, dat vind ik ook belangrijk. Kun je iets lokaal doen, dan moet je dat doen.

Lees het hele interview in ons B4B magazine.

Jerry Maasbach

SOP! Autowas

“We vormden meteen een goede match. Dat voelde ik al toen ik het pand binnen kwam lopen: het gebouw ademt professionaliteit. Daarnaast hebben ze bij Van Boekel accountants en adviseurs zo ontzettend veel verschillende kennis in huis en dito netwerk. Hiermee kunnen ze ingewikkelde vraagstukken aan en een verhaal van het begin tot eind compleet maken. Voor mij is dat echt hun kracht; dat ze alles onder één dak hebben.”

Lees het hele interview in ons B4B magazine.

Maarten Wolters

Pondres

Maarten Wolters: “De reden waarom we nog niet zo lang geleden zijn overgestapt naar Van Boekel accountants en adviseurs is dat wij echt op zoek waren naar een partij die lokaal stevig is geworteld. Een ondernemende partij die ondernemers ook echt begrijpt. We hadden meteen een goed gevoel bij Van Boekel, de lijnen zijn kort en ze staan zelf met beide benen op de grond. Ik zou eigenlijk willen zeggen dat ze streetsmart zijn. En ze hebben natuurlijk een heel groot lokaal netwerk, dat is ook een plus, zeker omdat ze dat netwerk graag willen delen. Net als wij dat ook graag doen. Kortom, we passen bij elkaar.”

Lees het hele interview in ons B4B magazine.

Hans van Eerd

Aldenhuijsen BV

Voor Hans is het belangrijk wat voor mensen hij voor zich heeft. “Ik zoek een praktische manier van werken en hoef niet uren aan de telefoon te hangen voor een vraag die ook in twee zinnen op de mail had kunnen staan.” Dat vond hij bij Van Boekel accountants en adviseurs. “De administratie moest van voren af aan opgestart worden. Dat moet natuurlijk ins een keer goed gedaan worden. Van Boekel accountants en adviseurs pakte dat fantastisch op. Zij hebben kennis van mkb en we moesten nog een aantal fiscale zaken afhandelen die mijn pet te boven gingen. Zij pakten dat direct op en zorgden voor een goed resultaat. Bovendien blijven de kosten laag en dat zie ik graag.

Lees het hele interview in ons B4B magazine.

Floren ter Wolbeek

LVA Asbest & Bouw

Vennoot van Van Boekel accountants en adviseurs Frank Jacobs kent Floren al even. Via, via leerden ze elkaar kennen. Frank adviseerde Floren bij de overname, maar ook nu Floren al even eigenaar is, werkt hij graag samen met Van Boekel accountants en adviseurs. Op de facturatie en inboeken van de facturen na wordt de gehele administratie uit handen genomen. “Ik merk dat het een groot kantoor is, omdat ze altijd bereikbaar zijn. Ook wanneer mijn vaste contact niet aanwezig is, kan ik snel antwoord verwachten. En daarnaast is Van Boekel accountants en adviseurs heel persoonlijk. Zodra ik bel of mail weten ze direct wie ik ben.” Chantal Hoosemans en Sylvia Metsaars zijn vaste aanspreekpunten. Een goede relatie waarin Floren nooit het gevoel heeft dat hij te veel vraagt. “De ontzorging door Van Boekel accountants en adviseurs draagt eraan bij dat ik mij volledig kan richten op de ontwikkeling van mijn bedrijf. Dat is fantastisch.”

Lees het hele interview in ons B4B magazine.