Referenties

Ard Smulders

Cubics

Ard: “De samenwerking met Van Boekel is prettig en professioneel. Ze kennen ons bedrijf goed en zijn bereikbaar als we (snel) antwoorden willen hebben. Ook voor ons als ondernemers zijn ze goede raadgevers.”

Lees het hele interview in ons B4B magazine.

Dirk en Ronald Burggraaf

Burggraaf Transport en Logistiek

“Toen we overgingen van een VOF naar een BV, zijn we eigenlijk via onze verzekeringsagent bij Van Boekel accountants en adviseurs terecht gekomen. We waren toen ook bezig met een nieuw pand en wilden overstappen van een eenvoudige boekhouder naar een goede accountant. We doen onze eigen boekhouding, maar rapportages enzo worden bij Van Boekel door Ed Happel en Paul Mouwen gedaan. Daar zijn we heel tevreden mee. Verder laten we de loonadministratie ook door Van Boekel doen. Van CAO en loonberekeningen binnen de transportsector moet je echt verstand hebben en dat regelt Shanon Vermeer allemaal super voor ons. We zijn echt tevreden over de relatie die wij hebben met Paul Mouwen, die komt een paar keer per jaar naar ons toe voor het bespreken van cijfers en de nodige adviezen en hij is echt altijd bereikbaar.” Ronald, lachend: ‘Het enige minpuntje wat we zouden kunnen bedenken, is de locatie Tilburg. Wij zitten in Vianen, ik denk dat we nog maar twee keer op kantoor in Tilburg zijn geweest. In onze ogen doet Van Boekel hetzelfde als wij: we proberen het altijd goed te doen en hebben service hoog in het vaandel staan, alleen lopen wij nooit in een pak, hahaha.”

Lees het hele interview in ons B4B magazine.

Barbara Snijders

Rigo Metaal

Rigo is al jarenlang klant bij Van Boekel accountants en adviseurs. Hun eerste kennismaking was met Franck van Boekel. Barbara: “Als ik mijn oom hoor, is dat altijd een enthousiaste aanpakker geweest waar ze zich meteen bij thuis voelden. De goede naam van Van Boekel is terecht, wij ervaren ze als heel professioneel en ze hebben niet voor niets een goede naam. Bij de Belastingdienst ook, er komen eigenlijk nooit aanvullende vragen aan ons. Dat is heel prettig samenwerken dus.”

Lees het hele interview in ons B4B magazine.

Steven en Eric Brunswijk

Sanisale Den Bosch

Sinds de aankoop van Sanisale zijn Steven en Eric Brunswijk klant bij Van Boekel accountants en adviseurs. Hoe ze hier terecht zijn gekomen? Steven: “We zijn op aanraden van anderen naar Van Boekel gegaan, we hoorden goede verhalen en als iemand uit je netwerk zo’n aanbeveling doet, is dat wel wat waard natuurlijk.” Erik vult hem aan: “Op advies van een kennis heb ik contact opgenomen en dat heeft geresulteerd in de samenwerking die we nu hebben. Vanaf het eerste moment zijn we goed en professioneel ondersteund en op basis daarvan zie ik de toekomst met vertrouwen tegemoet.”

Lees het hele interview in ons B4B magazine.

Rob Snels en Frans den Broeder

Credion Midden-Brabant

De samenwerking met Van Boekel accountants en adviseurs levert beide partijen veel op. Rob: ‘Voor ons is het prettig om kennis in de buurt te hebben die gelieerd is aan ons vak. We hebben vaak te maken met fiscale en juridische kwesties en accountancy-onderwerpen. Dan is het prettig om een paar deuren verderop die expertise te hebben zitten. Het verbetert onze kwaliteit van dienstverlening en doordat het zo laagdrempelig is – ik klop aan, stap even binnen en sta vaak binnen een kwartier weer buiten – hoef ik er geen hoge kosten voor te rekenen.’ Frans vult aan: ‘En andersom hebben ze ook zeker iets aan ons. Accountants moeten bankconvenanten, financiële voorwaarden van leningen en off-balance producten zoals derivaten en garanties meenemen in de jaarcijfers, inclusief de financiële risico’s die daarmee samenhangen. Dan is het prettig dat ze een beroep kunnen doen op onze expertise.’ Ook beantwoorden ze vragen als: hoe kan een ondernemer bedrijfsactiviteiten bekostigen of: hoe het vermogen optimaal te structuren? En bij het opmaken van jaarrekeningen en de vraag of er al dan niet dividend uitgekeerd mag worden, helpen de specialisten van Credion Midden-Brabant hun partner ook graag. Leuke bijkomstigheid is dat er ook een prettige klik is. Rob: ‘De samenwerking is erg amicaal, dat past bij ons en bij hoe Van Boekel accountants en adviseurs onderneemt en omgaat met cliënten.’

Lees het hele interview in ons B4B magazine.

Frank Molkenboer

Grote Clubactie

Toen Frank voor GCA op zoek ging naar een accountants- en advieskantoor, liet hij drie partijen pitchen. ‘Van Boekel accountants en adviseurs was een van de drie, ik kende hen al vanuit hun betrokkenheid bij Willem II en de Tilburg Trappers, maar ze wonnen de pitch op inhoud.’ Van een financieel dienstverlener verwacht Frank dat die zich inleeft en verdiept in de materie van GCA. ‘En de vertaalslag weet te maken van wettelijke, financiële regels rond jaarrekeningen en dergelijke naar onze organisatie. We zijn een vreemde eend in de bijt tussen alle commerciële bedrijven. Ik word namens de Raad van Toezicht gecontroleerd. Er is geen cliënt zoals wij.’ Hij constateert tevreden dat het met dat inleven wel goed zit. ‘Ze zitten goed in onze materie, dat lijkt normaal maar ik vind het bijzonder. Ze hebben zich onze processen snel eigen gemaakt. Ze begeleiden bijvoorbeeld de IT-audit waarin de registratie van loten en de trekking beoordeeld wordt. Er is altijd iemand aanwezig bij de trekking en ook het persoonlijke contact met Valerie van Hooijdonk-De Roover vind ik prettig. Het is niet noodzakelijk, maar een leuke bijkomstigheid die bij mij als persoon past.’

Lees het hele interview in ons B4B magazine.

Jan, Petra en Bowy Aartsen

Wijnkoperij van Bilsen

De relatie met Van Boekel accountants en adviseurs bestaat sinds eind 2015. Jan: ‘Frank Jacobs geeft ons regelmatig advies, hij heeft veel kennis van zaken is helder en straight.’ Petra: ‘Hij praat ons niet naar de mond en zegt het als hij denkt dat we het mis hebben, dat werkt heel fijn.’ Jan: ‘Ik ken Frank Jacobs via de Stichting Tilburgse Winkellinten waarvan ik voorzitten ben en Frank penningmeester. Toen het pand waarin onze winkel zit eind 2015 in de verkoop kwam, rezen er bij ons wat vragen. We hebben Frank ingeschakeld om die te beantwoorden, hij zei direct dat hij wel een passende oplossing kon bedenken voor de aankoop.’Petra: ‘We wilden heel graag eigenaar worden. Wat de aankoop complex maakte, was de enorme tijdsdruk. Het pand kwam eind augustus op de markt en als we het niet zouden kopen, moesten we er op 31 december uit zijn. Tel daarbij op dat december de maand is waarin we altijd tijd te kort komen plus een winkel en kelder vol spullen die je niet eventjes leegruimt… het was een stressvolle periode. Met de hulp van Frank is de aankoop gelukt.’

Lees het hele interview in ons B4B magazine.

Harriet van der Vleuten

Uitvaartbegeleiding Harriet van der Vleuten

Van Boekel accountants en adviseurs controleert de jaarrekening die ik zelf maak en zorgt dat ik op zo gunstig mogelijke wijze aangifte kan doen. Ik ben blij met de flexibiliteit die ze me zo bieden, want het bijhouden van veranderende aftrekposten en andere regels is voor mij alleen echt niet te doen. Daarnaast klop ik graag aan voor advies. Bijvoorbeeld over hoe ik mijn bedrijf gezond kan houden en over zaken die effect hebben op de bedrijfsstructuur zoals het aannemen van mensen. Ze checken dan de arbeidscontracten die ik met medewerkers sluit.

Lees het hele interview in ons B4B magazine.

Charlotte Vahlkamp en Alex van de Brug

Déli Café Francais Amersfoort

Het klinkt misschien overdreven, maar de mensen bij Van Boekel accountants en adviseurs voelen bijna als familie. Ze zijn heel betrokken en denken echt mee. Ze zeggen het als we zelf iets kunnen uitvoeren, zodat wij kosten kunnen besparen en ze zitten ons achter de broek als het nodig is. De betrokkenheid is enorm. Van een WhatsAppje met ‘hoe gaat het?’ tot een presentje bij de opening. En het is fijn dat ze onze zaak al zo goed kennen, wij hebben dus geen enkele reden om op zoek te gaan naar een andere accountant.

Lees het hele interview in ons B4B magazine.

Sander Overweg

Softy's

Sander besteedt de boekhouding en personeelsadministratie uit aan Van Boekel accountants en adviseurs en wint er advies in. ‘Tot het moment dat ik ondernemer werd, had ik nooit nagedacht over accountants. Dus ben ik op de koffie gegaan bij verschillende kantoren. Van een zzp’er tot en met een middelgroot kantoor.’ Joris Verhoof kende hij van gezicht. ‘Hij spreekt mijn taal, dat werkt prettig. Dit geldt ook voor Roy Kwantes en Carmen Gangelhof met wie ik ook veel contact heb en die voor ons de personeelszaken doet.’ Hij vindt het belangrijk dat een adviseur zijn mening durft te geven. ‘Een gesprek met Joris loopt altijd uit op sparren, Joris ziet kansen en stelt kritische vragen, dat heb ik nodig.’ Ze spreken elkaar gemiddeld eens per week. ‘Dat zijn echt niet altijd lange en geplande gesprekken, even een paar minuten bellen is vaak voldoende. Daarvoor hoeven we niet bij elkaar te zitten op kantoor. Dat is echt Tilburgs, gewoon even kort met elkaar praten als ik een vraag heb.

Lees het hele interview in ons B4B magazine.

Rob de Kok

Van Gerwen Installaties

Van Boekel accountants en adviseurs is sinds begin jaren negentig bij Van Gerwen betrokken. Rob zou zijn vader opvolgen en zocht daarvoor een accountant met een no-nonsens mentaliteit. “Franck van Boekel kenden we van naam en het sprak ons aan dat hij net zoals wij in Tilburg zat.” Franck scoorde punten met een fiscaal aantrekkelijke extra pensioenvoorziening voor De Kok-senior. Franck droeg de portefeuille Van Gerwen bij zijn afscheid over aan Frank Jacobs. “Ze doen ook de salarisadministratie voor ons.” Hun aanspreekpunt voor aangiftes en jaarrekeningen is Coen Verharen. “Het is een genot om met hem te werken, hij is snel en heeft aandacht voor de persoon. Hij is prettig in de omgang. We praten ook over andere dingen dan werk. Dat vind ik belangrijk en prettig.” Als hij de samenwerking met Van Boekel accountants en adviseurs in één woord moet vangen, dan is het: pragmatisch.
Van Boekel accountants en adviseurs leverde ook een belangrijke bijdrage op dat andere cruciale moment in Rob’s ondernemerschap; de fusie met Fematech, het bedrijf van Maarten en Ferry. “Joris Verhoof heeft ervoor gezorgd dat we de belangrijke zaken goed vastgelegd hebben.” Maarten: “We vinden het belangrijk om het voor elkaar netjes voor elkaar te hebben.” Ze hebben het als prettig ervaren dat ze de ruimte kregen om een deel van het werk dat nodig was voor de fusie zelf te doen. Zoals de inventarisatie van de materialen. Paul Mouwen begeleidt nu de laatste fase; de overdracht van Rob aan zijn compagnons. “Dit is een vrij complex proces waarin ik in delen mijn aandelen overdraag. Op aanraden van Joris hebben we hier bij de fusie al afspraken over vastgelegd. We zijn nu bezig met de waarderingen. Mochten we daar niet uitkomen, dan kunnen we bij Van Boekel terecht voor mediation.”

Lees het hele interview in ons B4B magazine.

Sylvia Spierings

Zintri Huishoudelijke Ondersteuning

Menno heeft vroeger voor Van Boekel accountants en adviseurs gewerkt, de banden met Van Boekel en zijn voormalige collega’s zijn nog steeds heel goed, we hebben het volste vertrouwen in het kantoor. We besteden werk aan hen uit en die samenwerking is heel prettig. Ook is Van Boekel net als wij graag lokaal aanwezig, daar vinden we elkaar in.

Lees het hele interview in ons B4B magazine.