Referenties

Thomas Inderfurth

EeThuis Twintig

Met Van Boekel accountants en adviseurs wordt vanaf dag één samengewerkt. Thomas: ‘Via onder andere mijn werk op Tilburg Culinair ben ik in contact gekomen. Ik heb toen we begonnen met Frank Jacobs een gesprek gehad over hoe het werkt om met een accountant te werken. Roy Kwantes komt bij ons over de vloer en wij klikken heel goed, ik denk dat wij een beetje hetzelfde ambitieuze type zijn. Net als bij mij staat service bij Van Boekel accountants en adviseurs hoog in het vaandel. Je hoeft maar te bellen en zaken worden voor je geregeld, dat vind ik heel fijn. Ik ben een keer mee gegaan met een activiteit en dan heb je contact met je “eigen” vennoot, maar ook de andere vennoten spreken je aan en weten wie je bent, waar je werkt en kennen je achtergrond, dat persoonlijke aspect vind ik heel sterk.’

Lees het hele interview in ons B4B magazine.

Joost van der Heijden

Pijnenburg Juweliers

Pijnenburg Juweliers is al lang klant bij Van Boekel accountants en adviseurs. Joost: ‘Het minst leuke gedeelte van ondernemen is het boekhouden. Gelukkig wordt dat fantastisch opgevangen door Van Boekel accountants en adviseurs. Met Paul Mouwen heb ik een hele goede band, we werken heel fijn samen. Maandelijks heb ik contact met Chantal Hoosemans en zij corrigeert me waar nodig, Ze kennen mijn bedrijf al heel lang en weten wat er speelt. Dat vind ik belangrijk.

Lees het hele interview in ons B4B magazine.

Joost van der Heijden

Reinier, Hans en Hugo Wolfs

HAWEE Bouw BV

Onlangs is HAWEE Bouw overgestapt naar Van Boekel accountants en adviseurs. Reinier legt uit: ‘We zijn al echte ambassadeurs. We merken dat de filosofie van Van Boekel bij ons past. Het is een club waar je van op aan kan. Onze contactpersoon Bart Braspenning stelt bijvoorbeeld voor om ‘s avonds langs te komen, omdat hij weet dat het hier overdag hartstikke druk is. Hij hoeft van mij niet in de avond te werken, maar dat hij dat zelf voorstelt, geeft wel een signaal. Hij durft zich ook kwetsbaar op te stellen over zijn eigen vak, waardoor je een vertrouwensband krijgt.’

Lees het hele interview in ons B4B magazine.

Kristel Spijkers

Spijkers Fietsen

Kristel Spijkers: “Mijn opa was in 1946 één van de eerste klanten van Van Boekel accountants. We zijn heel erg lang klant gebleven. Vanuit de BOVAG worden verschillende diensten aangeboden, waaronder een accountant. Vorig jaar besloot ik hen een kans te geven, zij konden mij tenslotte voorzien van informatie specifiek voor onze branche. Dat bleek achteraf best tegen te vallen. En het contact verliep heel stroef. Na een half jaar heb ik Linda van Hoof van Van Boekel accountants en adviseurs gebeld en gevraagd of ze weer voor ons wilde werken. We zijn weer terug en heel tevreden.”

Lees het hele interview in ons B4B magazine.

Roland van der Plas en Leon Joore

Millvision

Millvision is sinds haar oprichting klant bij Frank Jacobs. “We verhuisden met Frank mee toen hij bij Van Boekel accountants en adviseurs ging werken. Om ons goed te kunnen adviseren, moet je de geschiedenis van het bedrijf kennen. We zitten in een innovatieve branche waar het heel lastig is om cijfers met elkaar te vergelijken. Dat vertrouwen hebben we bij Van Boekel; Frank denkt vaak en prettig met ons mee.”

Lees het hele interview in ons B4B magazine.

Ad Kleijsen en Hans de Jong

De Hoeve Multipower

De Hoeve Multipower werd bij het overnametraject begeleid door Van Boekel accountants en adviseurs. Hans vertelt: “Paul Mouwen begrijpt wat wij willen en spreekt onze taal. Hij is een belangenbehartiger, maar is in onderhandelingen ook strategisch en doelgericht. Dat heeft ons bij de overname erg geholpen. Paul was een enorme steun in het structureren van het proces, en het verkrijgen en beoordelen van het benodigde cijfermateriaal. Het is fijn dat een externe partij dat doet, zodat de onderlinge verhoudingen tussen de verschillende eigenaren goed blijft, en de samenwerking soepel blijft verlopen.”

Lees het hele interview in ons B4B magazine.

Eddy Spijkers en Jeremy Spieringhs

Brasserie de Groene Vlinder

“Bij deze overname wilde ik het voor beide partijen goed geregeld hebben”, vertelt oud-eigenaar Wilbert. “Natuurlijk had ik mijn voorwaarden en die hadden de jongens ook. Toch zijn we er snel uitgekomen, mede dankzij de hulp van Van Boekel accountants en adviseurs. In het eerste overnamegesprek was onze vaste adviseur Bart Braspenning al heel duidelijk en eerlijk, hij legde alles direct op tafel. Dat werkte heel prettig”.

Eddy vult aan: “Vanaf de eerste minuut hadden wij ook vertrouwen in de samenwerking met Van Boekel accountants en adviseurs, dus die zetten we gewoon voort. We wilden de overname snel regelen en Van Boekel dacht op alle aspecten met ons mee. Ook met medewerkers Nenda en Valerie hebben we een heel goed contact, ze zijn scherp en letten op alle details. Voor ons als beginnende ondernemers is dat erg fijn”.

Lees het hele interview in ons B4B magazine.

Maarten van Raak

Raak Metals

“Ik ben erg tevreden over Van Boekel accountants en adviseurs, zij nemen mij heel veel werk uit handen. Bijvoorbeeld toen wij onze naam Van Raak Metaalrecycling veranderden naar Raak Metals, ging dat heet gemakkelijk. Ik heb de nieuwe naam doorgegeven aan Linda van Hoof en daarmee was de wijziging bij het accountantskantoor gelijk een feit. Die ervaring heb ik altijd bij Van Boekel. Mijn vader was al klant bij Van Boekel en ik ben dat gebleven. Gewoon, omdat ze hun werk goed doen.

In 2013 wilden we een tweede vestiging in Best openen. De verschillende scenario’s –eigen terrein, terrein huren, of helemaal geen tweede vestiging- hebben ze bij Van Boekel toen zorgvuldig doorgerekend. Uiteindelijk bleek die tweede vestiging vlakbij veel van onze klanten in de regio Eindhoven een hele goede zet.”

Lees het hele interview in ons B4B magazine.

Paul van Summeren

Texon Stomerij en wasserij

“We zochten een betrouwbare, goede accountant. Via via kwamen we bij Van Boekel terecht. De samenwerking verloopt uitstekend. Al vijftien jaar. Het bedrijf heeft een goede naam in Tilburg. Wat ze doen, doen ze goed.”

Lees het hele interview in ons B4B magazine.

Dion en Bianca Clijsen

Lekkernij Delicatessen

“Van Boekel is een professionele partij die snel en accuraat werkt, van jaarrekening tot pensioenadvies. Ze schakelen snel en adviseren uitgebreid. Ook hebben ze ons ‘aan het boekhouden’ gezet. Daarmee bedoel ik dat we op hun initiatief bijvoorbeeld kijken naar de inrichting van onze boekhouding. Zo gaan we per productgroep de in- en verkoopcijfers bijhouden, zodat we beter kunnen zien hoe goed elke groep loopt.”

Lees het hele interview in ons B4B magazine.

Dino van de Voorde

Meubelindustrie Van de Voorde

“Al zo lang als ik weet, werken we met Van Boekel accountants en adviseurs. We zien elkaar meestal twee keer per jaar om de cijfers te bespreken, of vaker bij grote beslissingen. Wanneer plannen concreet worden, rekenen zij het door. Met die cijfers kunnen wij naar de bank. We nemen onze eigen beslissingen, maar het is altijd fijn om er met een expert over te praten. Van Boekel levert onze cijfermatige onderbouwing en ze zijn een klankbord voor ons.”

Lees het hele interview in ons B4B magazine.

Arjan Visser

Anvers brasserie en biercafé

“Anvers heeft enkele dagdelen per week een eigen boekhouder in dienst en maakt voor het overige, inclusief de loonadministratie, gebruik van de diensten van Van Boekel. Je merkt dat het kantoor veel horecaklanten en daardoor ook écht verstand van zaken heeft. En het contact verloopt heel gemakkelijk.
In 2014 wilden wij een grote verbouwing van ons café, daar was Van Boekel accountants en adviseurs nadrukkelijk bij betrokken. We hadden het over een verbouwing van vele tonnen, waarbij onder meer de verdiepingsvloer werd opengebroken zodat de eerste verdieping zichtbaar werd vanaf de begane grond. Bovendien was de recessie nog zeker niet voorbij. Banken waren dan ook niet erg happig om zo’n verbouwing, waarvoor we ook nog eens een paar weken moesten sluiten, te financieren. Zonder een goed bedrijfsplan en de steun van goede financiële experts kom je dan echt niet ver. Van Boekel heeft ons toen enorm geholpen.”

Lees het hele interview in ons B4B magazine.