Referenties

Wilfred van Empel

Hertz Tilburg, Waalwijk, Goirle

‘’Ik hoef niet de hele theorie achter bepaalde boekhoudkundige zaken te weten, ik moet er gewoon op kunnen vertrouwen dat mijn financiële zaken goed worden geregeld. Dat gevoel heb ik bij Van Boekel accountants en adviseurs heel sterk. Ik ken vennoot Frank Jacobs en belastingadviseur Arjan Aerts al lang en ik heb echt het idee dat zij mij altijd van eerlijk en goed advies voorzien. Ik wil de dingen op mijn manier kunnen zeggen en dat kan bij Van Boekel. Het is bovendien een echt Tilburgs bedrijf, dat vind ik ook belangrijk.’’ Hertz Tilburg is al jaren de mobilitypartner van de Tilburg Trappers, Van Empel is zelf actief in het verenigingsleven, onder meer als voorzitter van de zaalvoetbalbond in Udenhout. ‘’Van Boekel is net zo regionaal betrokken, ook dat schept een band.’’

Lees het hele interview in ons B4B magazine.

Mark van Kempen

Kempen Legal

Niet alleen de klanten willen vooraf graag weten waar zij aan toe zijn, in zekere zin geldt dat ook voor Van Kempen zelf. Nog voordat hij definitief voor zichzelf was begonnen, was hij al klant bij Van Boekel accountants en adviseurs. “Dat kost natuurlijk wel wat, maar die gesprekken vooraf hebben me zo veel lucht gegeven. Ik wist vooraf precies wat ik kon verwachten, welke omzetten ik zou moeten realiseren en ga zo maar door. Daar was ik anders zelf heel wat uren mee bezig geweest, ‘s avonds op mijn zolder en het is dan nog maar de vraag of ik uiteindelijk hetzelfde inzicht had verkregen. Als je een avontuur begint, dan moet je mensen om je heen verzamelen die met je mee willen en je vertrouwen geven, Van Boekel is zo’n metgezel voor mij.”

De keuze voor Van Boekel was wat Van Kempen betreft een logische. Hij kende Linda van Hoof privé en zijn ijshockeymaatje Frank Jacobs via Tilburg Trappers en dus was een eerste afspraak met het kantoor snel gemaakt. “Ik wilde zo snel mogelijk gaan doen waar ik goed in ben. Met de mensen van Van Boekel heb ik een aantal keren gesproken over mogelijke valkuilen, zij waren voor mij echt hele sparringspartners. Daarnaast zijn alle medewerkers heel goed bereikbaar. Dat is altijd belangrijk, maar zeker als je in de opstartfase van je eigen bedrijf zit. Al met al heb ik dus vrij snel veel vertrouwen gekregen in de expertise van Van Boekel, zij hebben echt met me meegedacht.”

Lees het hele interview in ons B4B magazine.

Hans Vissers

Vissers Gerechtsdeurwaarders

‘’In een branche die toch al zo onder een vergrootglas ligt, is begeleiding door een goed accountantskantoor zoals Van Boekel accountants en adviseurs hard nodig,’’ weet Hans Vissers. “Wij hebben te maken met het Bureau Financieel Toezicht (BFT), onze financiële waakhond, waarvoor werkelijk alles inzichtelijk moet worden gemaakt. Daarnaast hebben wij in ons werk te maken met zaken als derdengeldrekeningen, geldstromen vanuit en naar het buitenland, betalingsregelingen en ga zo maar door. Plus natuurlijk de gewone zaken, zoals de jaarrekening, de financiële administratie en de salarisadministratie.’’
Ruim acht jaar geleden heeft Hans Vissers, na toestemming van de minister, zijn standplaats in Roosendaal waar hij in 1989 werd benoemd, mogen verplaatsen naar Goirle. Op een netwerkborrel leerde hij Paul Mouwen van Van Boekel accountants en adviseurs kennen en niet veel later is zijn bedrijf er klant geworden. ‘’In het begin was dat best lastig. Het werk binnen onze sector vraagt ook van accountants een vrij specifieke aanpak en daar had Van Boekel op dat moment nog geen ervaring mee. Maar na een korte aanloopperiode liep alles goed. Zo goed zelfs, dat ik me op het gebied van de bedrijfsoverdracht en pensioenvoorzieningen op dit moment (en in de toekomst) ook vol vertrouwen door Van Boekel accountants en adviseurs laat adviseren,’’ sluit Hans af.

Lees het hele interview in ons B4B magazine.

Jacqueline Willemen

Stichting Rechtswinkel Tilburg

“Van Boekel was al ons accountantskantoor toen ik 5 jaar geleden begon bij Rechtswinkel Tilburg,” vertelt Jacqueline. “Ik ervaar de samenwerking als heel plezierig en ben erg blij met de ondersteuning die geboden wordt. Ik kan gewoon een mail sturen of bellen met mijn vragen, het is enorm laagdrempelig. Het persoonlijke contact  is heel belangrijk. Je hoeft natuurlijk niet elke dag met elkaar aan de telefoon te hangen, maar als je een vraag hebt en weet dat je serieus genomen wordt en duidelijk antwoord krijgt: daar heb je iets aan. Ik heb minder verstand van cijfers, dan is het fijn om te weten dat ik een beroep kan doen op Van Boekel om me daarbij te helpen.”

Lees het hele interview in ons B4B magazine.

Maarten van Dijk

DPP

“We hadden een goed accountantskantoor, maar we liepen daar tegen grenzen aan. Ik ben toen heel bewust op zoek gegaan naar een andere partij die bij mij past, waarvan ik dacht dat ik die de komende jaren nodig had en waar ik vertrouwen in had. Ik wist dat ik op een bepaald moment in een fase ging komen met bijvoorbeeld processen in de luchtvaartindustrie die mij boven het hoofd zouden groeien. We moesten op den duur financiële garanties gaan afgeven of misschien het bedrijf verlopen. Dan moet je een stevige partij achter je hebben staan.

Wij hebben dus heel bewust een aantal kantoren bekeken omdat ik op zoek was naar een bedrijf met verschillende expertises onder één dak. En dat was bij Van Boekel accountants en adviseurs duidelijk het geval. Joris Verhoof is mijn vaste contactpersoon, maar voor verschillende disciplines komen verschillende mensen in beeld en dat was voor mij belangrijk. Het is echt niet vanzelfsprekend dat als je naar het eerste het beste administratiekantoor of accountantskantoor gaat dat dat direct goed gaat; het is echt een persoonlijke keuze. De grotere kantoren vond ik bijvoorbeeld weer onpersoonlijk.

Ik heb met Paul ook wel echt moeten zoeken want het duurt even voordat ik vertrouwen aan iemand geef. Maar op den duur ervaar je dat iemand echt wel weet waar hij het over heeft en dat hij mijn belang in het oog houdt. Uiteindelijk realiseer ik me dat ik er veel baat bij heb gehad -en nog steeds heb- door te kiezen voor Van Boekel accountants en adviseurs.”

Lees het hele interview in ons B4B magazine.

Cas van den Hout

Keukensale

Cas is begin dit jaar overgestapt naar Van Boekel accountants en adviseurs. ‘Het gevoel was bij mijn vorige accountant niet goed. Mijn coach adviseerde mij om een aantal accountants uit te nodigen om te kijken wat zij voor mij konden betekenen. Via een andere klant kende hij Linda van Hoof en hij dacht dat zij wel bij mij zou passen. Linda was de eerste van drie accountants die ik gesproken heb en ik had mijn besluit meteen genomen. Op advies van mijn coach zijn de andere twee gesprekken nog wel doorgegaan enerzijds om bevestiging te krijgen dat ik de juiste keuze had gemaakt, anderzijds om te kijken of er zaken waren die Van Boekel wellicht anders of extra zou kunnen doen.

‘Voor het gesprek met Linda kende ik Van Boekel al, ik rijd iedere dag langs het pand. Frank Jacobs ken ik via de Tilburg Trappers, hij was degene die me twee jaar geleden vertelde dat ik niet goed genoeg was voor het ijshockeyteam. Daar ben ik nog steeds heel ziek van!

Tijdens het gesprek had Linda het over omzetten van bedrijfsstructuren en het digitaliseren van de administratie, ik kreeg echt het gevoel dat ik voorheen een boekhouder had en dat ik nu met een accountant aan tafel zit, mét bijbehorende adviseurs en mensen die met je meedenken. Ik vind Van Boekel echt méér dan een accountantskantoor, het B4B magazine bijvoorbeeld, dat vind ik leuk, net wat extra.’ Ik had het stereotype beeld in mijn hoofd dat accountants van die stoffige types zijn, maar dan denk ik aan de mensen bij Van Boekel en weet ik dat het niet zo is.

‘Ik zie Van Boekel als een accountantskantoor dat met de tijd meegaat, denkt in mogelijkheden en vooruit kijkt. De meeste accountants hebben de eigenschap naar het verleden te kijken, omdat ze cijfers uit het verleden hebben. Bij Van Boekel wordt een toekomstplan gemaakt, dat vind ik heel positief, ik had dat nog niet eerder meegemaakt. Het contact met Linda en Bart (Brok red.) vind ik erg prettig, een beetje dat informele, dat past bij mij. Ik snap best dat er mensen zijn die zeggen je moet mijn administratie verzorgen en dan is het klaar, die zijn er ook, maar dat past niet bij mij. Ik heb echt een sparringpartner nodig en die heb ik volgens mij nu gevonden.’

Lees het hele interview in ons B4B magazine.

Kristel Eijffert

Kristels Fashion

Kristels Fashion maakte eind vorig jaar de overstap naar Van Boekel accountants en adviseurs. ‘Het was tijd voor verandering’ legt Kristel Eijffert uit. Vanaf het eerste moment was er de klik met Linda van Hoof van Van Boekel accountants en adviseurs. ‘De mensen van Van Boekel accountants en adviseurs denken ook echt mee, dat vind ik heel prettig. En ze praten in normale ondernemerstaal, ze zijn to the point, zonder overbodige poespas. Dat vind ik echt heel belangrijk. Je bespreekt toch het verleden en de toekomst van jouw bedrijf, dan moet je wel jezelf kunnen zijn.’

Lees het hele interview in ons B4B magazine.

Maykel & Leo Maas

MM Printing

‘Wij zijn ondernemers, geen fiscalisten, daar hebben we geen verstand van. Wij zijn bezig met omzet maken. Op een gegeven moment zocht ik begeleiding in onze groei, we gingen in een heel kort tijdsbestek van 5 naar 25 personen. Ik had altijd al goed contact met Paul Mouwen, we raakten in gesprek en toen zijn we overgestapt naar Van Boekel. Het is prettig zaken doen, er wordt discreet met onze gegevens omgegaan. De mix van zakelijk en sociaal, je ziet de Van Boekel medewerkers overal, sponsoring, op het sportveld, zaken doen met een lach en een borrel, dat waarderen we zeer.’

Lees het hele interview in ons B4B magazine.

Erik, Johan & Ronald Klijsen

Loint's of Holland

Loints of Holland is een aantal jaren geleden samen met Bart Braspenning overgestapt naar Van Boekel accountants en adviseurs. Erik: ‘We gingen voor de vent en niet de tent. De schaalgrootte van Van Boekel accountants en adviseurs speelde daarin wel mee. We zijn een bedrijf dat heel internationaal werkt, een kleiner accountantskantoor zou voor ons niet werken.’ Voor Ronald en Johan was het werken met een accountant nieuw. Ronald: ‘We hebben onlangs voor de eerste keer de jaarcijfers besproken, Bart kon ons een andere blik op het bedrijf geven, die rol is denk ik heel belangrijk. Met zijn ervaring kan hij ons nog meer (cijfermatige) kennis over het bedrijf geven, waardoor wij het bedrijf nog beter begrijpen. En dat doet hij op een hele prettige manier.’

Lees het hele interview in ons B4B magazine.

Paul van Deijl

NCK Europe BV

Als lid van het managementteam van een projectontwikkelaar was Paul van Deijl namens dat bedrijf al jarenlang klant bij Van Boekel accountants en adviseurs. Hij was er altijd heel tevreden over. Toen het een paar jaar geleden persoonlijk helemaal mis ging met de eigenaar van dat bedrijf, en daardoor uiteindelijk ook zakelijk, kreeg hij nog veel meer waardering voor Van Boekel accountants en adviseurs. ‘De manier waarop Linda van Hoof als vennoot met die hele zaak is omgegaan, zowel persoonlijk als zakelijk, heb ik echt heel erg gewaardeerd. Ik vond het daarom niet meer dan logisch om met mijn nieuwe bedrijf opnieuw Van Boekel accountants en adviseurs te kiezen als mijn accountantskantoor. En ik moet zeggen: ook als starter hebben ze mij altijd prima behandeld en goed voorzien van advies.’

Lees het hele interview in ons B4B magazine.

Thomas Inderfurth

EeThuis Twintig

Met Van Boekel accountants en adviseurs wordt vanaf dag één samengewerkt. Thomas: ‘Via onder andere mijn werk op Tilburg Culinair ben ik in contact gekomen. Ik heb toen we begonnen met Frank Jacobs een gesprek gehad over hoe het werkt om met een accountant te werken. Roy Kwantes komt bij ons over de vloer en wij klikken heel goed, ik denk dat wij een beetje hetzelfde ambitieuze type zijn. Net als bij mij staat service bij Van Boekel accountants en adviseurs hoog in het vaandel. Je hoeft maar te bellen en zaken worden voor je geregeld, dat vind ik heel fijn. Ik ben een keer mee gegaan met een activiteit en dan heb je contact met je “eigen” vennoot, maar ook de andere vennoten spreken je aan en weten wie je bent, waar je werkt en kennen je achtergrond, dat persoonlijke aspect vind ik heel sterk.’

Lees het hele interview in ons B4B magazine.

Joost van der Heijden

Pijnenburg Juweliers

Pijnenburg Juweliers is al lang klant bij Van Boekel accountants en adviseurs. Joost: ‘Het minst leuke gedeelte van ondernemen is het boekhouden. Gelukkig wordt dat fantastisch opgevangen door Van Boekel accountants en adviseurs. Met Paul Mouwen heb ik een hele goede band, we werken heel fijn samen. Maandelijks heb ik contact met Chantal Hoosemans en zij corrigeert me waar nodig, Ze kennen mijn bedrijf al heel lang en weten wat er speelt. Dat vind ik belangrijk.

Lees het hele interview in ons B4B magazine.

Joost van der Heijden