013 463 35 33

info@vanboekel.nl

Ringbaan-West 306

5025 VB Tilburg

Deel dit bericht via e-mail

Spannende dingen in de kast

Toen Chris Wiermans twee jaar geleden Hamer@Home overnam, kende hij Tilburg eigenlijk niet echt. Als een toerist croste hij met een E-step door de stad en de prachtige natuur in de omgeving. Om tot de conclusie te komen dat Tilburg echt wel een mooie stad is. Of het zijn wens was om zijn Limburgse bedrijf uit te breiden met een vestiging in Tilburg? “Nou, nee, eerlijk gezegd dus niet. De overname ging razendsnel, dat Hamers@Home in Tilburg is gevestigd, speelde eigenlijk geen rol. Maar nu ik hier eenmaal zit, ben ik aangenaam verrast door de stad, de ondernemers hier en alle mogelijkheden en kansen die ik zie.”

Bij binnenkomst in de showroom aan de Tilburgse Ringbaan-Zuid voel je je meteen welkom. Er hangt een warme sfeer, de prachtige kasten in de showroom nodigen uit tot aanraken. Even voelen en je verbeelden dat juist dat prachtige meubelstuk in jouw huis of kantoor staat. De mogelijkheden lijken eindeloos, je loopt van de ene voorbeeldslaapkamer naar de andere ingerichte huiskamer. Een jaloersmakende bibliotheekkast. Met trapje natuurlijk, want hoe kom je anders bij de bovenste boeken? Bij de compleet ingerichte bijkeuken verlekker je je aan de praktische moderne kast waar de wasmachine en droger naadloos passen bij de hele stijl. Bij de volgende ‘halte’ waan je je in het perfecte kantoor. Prachtige meubels en oplossingen die het werk tot een feestje maken. Hier kun je heerlijk ronddwalen en inspiratie opdoen. En trek gerust wat kasten open, je krijgt gegarandeerd een glimlach op je gezicht van de spannende dingen die je tegenkomt!

Chris Wiermans

Een telefoontje

Chris nam Hamers@Home twee jaar geleden over, hij zag in het bedrijf een mooie aanvulling op zijn bedrijf Rijvers BV in het Limburgse Weert. “Rijvers BV is een toeleverancier voor de internationale meubel- en projectindustrie. In onze fabriek verwerken we plaatmateriaal tot halffabricaten, maar we maken ook complete producten op maat. Bijvoorbeeld het afvalmeubilair dat je overal op scholen en in ziekenhuizen tegenkomt. We maken kantoormeubilair, schoolmeubilair, winkelinrichtingen, interieurs voor hotelkamers, maar ook interieurs voor bijvoorbeeld laboratoria. Van paneel tot compleet project dus. Ik was niet actief op zoek naar uitbreiding, maar toen ik werd gewezen op de mogelijkheid om Hamers@Home te kopen, werd ik toch nieuwsgierig. Een telefoontje met de toenmalige eigenaar was zo gepleegd.”

Altijd ondersteuning

Een bezoek aan de showroom was ook zo geregeld, evenals de gesprekken met de adviseurs van Chris en de eigenaar van Hamers@Home. “En zo leerde ik Van Boekel accountants en adviseurs kennen. Ik heb een aantal keren alleen met de toenmalige eigenaar om tafel gezeten, maar ook een aantal keer met Paul Mouwen van Van Boekel en mijn eigen accountant uit Weert. Het was een vlot overnameproces, waarbij Van Boekel de juiste informatie over de overgenomen onderneming aanleverde en een prima overeenkomst opstelde. De loonadministratie voor Hamers@Home lag al bij Van Boekel, dat heb ik zo gehouden. Ik ben zelf financieel geschoold en ik doe graag dingen zelf. Omdat ik het leuk vind, maar ook om een goede vinger aan de pols te hebben, ik hou graag goed zicht op de cijfers. Ik ben blij dat de loonadministratie bij Van Boekel kon blijven, want dat is echt niet mijn ding. Eén keer in de maand controleer ik de salarisbatches zelf en ik kan altijd voor ondersteuning terecht.”

Ringbaan-Zuid 372, Tilburg

Jong en creatief talent

“De winkel in Tilburg blijkt een perfecte aanvulling op de fabriek in Weert te zijn. Er stonden zelfs al kasten uit onze fabriek in de winkel! De ideeën en mogelijkheden knetterden meteen al bij het eerste bezoek in mijn hoofd. In deze showroom kunnen klanten met eigen ogen de mogelijkheden zien. We werken samen met fijne leveranciers. Het mooie is dat, als zij iets niet zelf kunnen maken, het door Rijvers BV geproduceerd kan worden. De overname ging heel snel, binnen drie maanden was alles rond. We hebben een eigen touch aan het interieur gegeven, mijn vrouw heeft daar feeling voor en volgt de trends op de voet. Zij is degene die ervoor heeft gezorgd dat je je hier zo welkom voelt als je binnenloopt. Dat de kasten zijn ingericht met mooie vazen enzo. Dat er prachtige werken aan de muur hangen. Eigenlijk alles om de kasten tot hun recht te laten komen. En bovenal staat er een heel ervaren team voor onze klanten klaar. Van verkoop tot logistiek en montage op locatie. Van ontwerp tot plaatsen dus. Het bestaande team is aangevuld met jonge creatieve talenten. Ontwerpers die met moderne software alles kunnen uitwerken en de complete sfeer neer kunnen zetten.”

Eigen merk

Chris is een ondernemer die de tijd neemt om veranderingen weldoordacht door te voeren. Op zijn eigen manier, altijd met oog voor de mensen die bij hem werken. Want je moet het tenslotte samen doen. Chris: “Ik geef mensen de vrijheid als ze ook om kunnen gaan met de verantwoordelijkheden die daarbij komen kijken. Ik ben heel goed in het organiseren. Van slimmer produceren tot efficiënter werken. Daarvoor moet je ook vertrouwen hebben in je mensen. Zodat ik zelf ook tijd overhoud om aan mijn bedrijf te werken. Ik focus nu op de synergie tussen de twee bedrijven. Wat we niet meteen kunnen aanbieden in Tilburg, kunnen we wel produceren in Weert. Eigenlijk wil ik nog heel graag eigen producten, mijn eigen merk, in de markt gaan zetten. Het ontwerpen en maken van zakelijk meubilair. En verder blijven we natuurlijk optimaliseren en uitbouwen. Ik zei het al, de ideeën knetteren door mijn hoofd!”

Hamers@Home
Ringbaan-Zuid 372
5022 GA Tilburg
013 462 74 20

info@hamerstilburg.nl
www.hamerstilburg.nl