‘We serveren iets op bord wat je niet overal krijgt, het zijn geen alledaagse smaken’

Bij EeThuis Twintig kun je terecht voor een eerlijk bord eten met een glimlach

Door onvoorziene omstandigheden kreeg Thomas Inderfurth na 3 maanden aan het roer als bedrijfsleider de vraag of hij EeThuis Twintig wilde overnemen. Deze kans greep hij met beide handen aan! Nu, twee jaar later, kijken we terug én vooruit.

Na de overname had Thomas het restaurant het liefst een maand lang dichtgegooid, verbouwd en een nieuw concept gestart. ‘Daar is geld voor nodig en dat had ik niet. We zijn daarom sinds de overname op de oude voet verdergegaan en maken de zaak stapje voor stapje eigen. Met de huidige omzet en middelen hebben we aanpassingen gedaan tot hoe het nu is. We zijn nog niet klaar, nog lang niet zelfs, maar het is leuk om elke keer iets aan te pakken. We hebben nu bijvoorbeeld plannen om de keuken te verbouwen, maar eerst werken, centjes verdienen en dan pas investeren dat is erg leuk om te doen.’

“Eerst werken, centjes verdienen en dan pas iets kopen”

Thuisgevoel

Bij EeThuis Twintig biedt men graag het thuisgevoel aan mensen. Thomas geeft aan: ‘Of mensen nu bij ons komen voor een kopje koffie, glaasje wijn in de middag, ontbijt in het weekend of een vijfgangendiner ’s avonds maakt niet uit, mensen moeten zich op hun gemak voelen. Ik zeg altijd, je moet je gasten behandelen zoals je zelf behandeld wil worden.’

Goede service verlenen is een speerpunt van Thomas: ‘Vriendelijk zijn tegen mensen, kennis in huis hebben, weten waar je over praat, wat je inschenkt, uitleg geven, een beleving creëren voor mensen. En verder gewoon lekker hard werken en leuke dingen meemaken met zijn allen. Er is al genoeg haat en nijd in de wereld, doe gewoon vriendelijk tegen elkaar, doe normaal en groet elkaar eens een keer op straat.


Er wordt in de keuken gewerkt met streek- en seizoensgebonden producten. ‘Er wordt veel vegetarisch gekookt en we letten op de eetwensen / uitzonderingen zoals gluten en lactose bijvoorbeeld. ’ Chef Davy Stevens kookt graag een combinatie van de Oosterse en authentieke Nederlandse keuken. Thomas: ‘We serveren iets op bord wat je niet overal krijgt, het zijn geen alledaagse smaken. De producten en gerechten die we serveren zijn wel herkenbaar, het is “What you see is what you get”, als je kabeljauw bestelt krijg je kabeljauw en niet een crèmepje van iets met een gelletje van zus. En daarbij schenken we bijzondere wijnen voor schappelijke prijzen.’

“What you see is what you get”

Grijze haren

Thomas heeft in een korte periode veel geleerd over ondernemen. Gevraagd naar zijn ervaringen komt er een stortvloed van woorden uit: ‘Rustig blijven, nadenken, niet reageren uit emotie, luisteren, tot tien tellen, mijn wil is niet altijd wet ook al wil ik het heel graag, een luisterend oor bieden aan collega’s en structuur aanbrengen voor mezelf. En voor mij het belangrijkste, op tijd nee durven zeggen en voor mezelf durven kiezen. Ik vind dat ik veel aanwezig moet zijn voor onze gasten, maar ik ben ook maar een mens en geen robot, ook mijn energie is eindig. Ik dacht altijd dat anderen daar iets van vonden en had daar moeite mee, inmiddels gaat dat een stuk beter. Het helpt ook dat we nu de juiste mensen op de juiste plek hebben. Ik durf de zaak nu met een gerust hart achter te laten en dat is fijn, het geeft vertrouwen en rust.’

Thomas heeft een duidelijk beeld van hoe hij er over vijf jaar uitziet: ‘Over vijf jaar zijn de blonde haren ingeruild voor grijze haren.’ Hoe het bedrijf eruitziet staat niet zo vastomlijnd vast: ‘Ik hoop dat het bedrijf tegen die tijd zelfstandig kan draaien en iedereen vervangbaar is, ook ikzelf. Daarbij zijn we met bewoners, bezoekers en ondernemers aan de Piushaven druk doende om door te ontwikkelen naar een gebied dat 365 dagen per jaar aantrekkelijk is om te bezoeken, ik wil dat EeThuis Twintig daarin een hele fijne plek is om te vertoeven.’

Als ondernemer heeft Thomas vanzelfsprekend dromen, maar weet hij ook heel goed wat hij níet wil: ‘Een horecamagnaat worden met 17 restaurants, nee alsjeblieft niet. Ik wil niet zeggen dat ik in de toekomst niet verder zal kijken dat gaat zeker wel gebeuren, maar dat is dus niet mijn droom. Op den duur hoop ik iets te kunnen kopen, mogelijk dit pand of een gedeelte ervan, voor later als ik groot ben. Maar echt een plan schrijven voor over vijf jaar, nee, we gaan stapje voor stapje en zien waar we uitkomen. Veel gaat op gevoel en emotie.’

EETHUIS TWINTIG

Van Boekel accountants en adviseurs

Open sinds:2013
Eigenaar:Thomas Inderfurth
Adres:Piushaven 20 b,
5017 AN Tilburg
Telefoon:013 591 49 06
Website:www.eethuistwintig.nl

Met Van Boekel accountants en adviseurs wordt vanaf dag één samengewerkt. Thomas: ‘Via onder andere mijn werk op Tilburg Culinair ben ik in contact gekomen. Ik heb toen we begonnen met Frank Jacobs een gesprek gehad over hoe het werkt om met een accountant te werken. Roy Kwantes komt bij ons over de vloer en wij klikken heel goed, ik denk dat wij een beetje hetzelfde ambitieuze type zijn. Net als bij mij staat service bij Van Boekel accountants en adviseurs hoog in het vaandel. Je hoeft maar te bellen en zaken worden voor je geregeld, dat vind ik heel fijn. Ik ben een keer mee gegaan met een activiteit en dan heb je contact met je “eigen” vennoot, maar ook de andere vennoten spreken je aan en weten wie je bent, waar je werkt en kennen je achtergrond, dat persoonlijke aspect vind ik heel sterk.’